2019 Yılında 110.000 Göçmen Express Entry İle Kabul Edildi

Kanada’da kalıcı ikamet ve göçmenlik başvuruları her geçen dün daha fazla artıyor. Özellikle bilgi teknolojisi, işletme ve finans alanlarında çalışan kişiler daha sık başvuruyor. 

Toplamda 300 bini aşkın kişi Express Entry programlarına başvurularını gerçekleştirdi. Tüm dünyadan kabul edilen başvurular arasında aranılan belli şartlar mevcuttur. Eğitim geçmişiniz, iş geçmişiniz ve dil seviyenize bağlı olarak değerlendirilmektedir.

2019 yılına 110.000 kişi kabul edildi. Gerçekleştirilen başvurularda bazı meslek gruplarının çok daha fazla başvuru yaptığı görüldü. Bilgi teknolojileri, işletme veya finans alanındaki kişiler çok daha fazla başvuru gerçekleştirdi.

Kanada göçmenlik başvurusuna olan ilgi her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Önceki yıla oranla %20 civarında daha fazla göçmenlik başvurusu gerçekleştirilmektedir.

26 Haziran Cuma günü Kanada’nın göçmenlik departmanı , dünyanın en yenilikçi ve en saygın ekonomik göçmen sistemlerinden birinin nasıl ilerlediğine dair kapsamlı bir genel bakış sağlayan 2019 Hızlı Giriş Yıl Sonu Raporunu yayınladı.

Express Entry, Federal Nitelikli İşçi Sınıfı , Federal Nitelikli Ticaret Sınıfı ve Kanada Deneyim Sınıfı için aday havuzunu yönetir .

Kanada göçmenlik puanlarını etkileyen birçok faktör vardır. 

Kanada’ya göç etmekle ilgilenen adaylar, Hızlı Giriş Havuzuna bir profil sunabilir ve burada üç programdan birine uygunluk için elektronik olarak taranırlar. Daha sonra her bir program için uygun adaylar Ekspres Giriş havuzuna girilir ve Kapsamlı Sıralama Sistemi veya CRS olarak bilinen puanlara göre sıralanır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*