British Columbia Yeni Göçmen Adaylarını Kabul Etti

British Columbia 7 Temmuz’da yeni bir Tech Pilot çekilişi düzenledi ve 57 davetiye verdi.

British Columbia İl Aday Programı (BC PNP) Teknik Pilotu , 2017 yılında işverenlerin Bilgi Teknolojisi (BT) sektöründeki potansiyel göçmenleri çekmelerine yardımcı olmak ve yabancı teknoloji çalışanları ve uluslararası öğrenciler için göç sürecini kolaylaştırmak amacıyla başlatılmıştır.

BC PNP, programın belirtilen mesleklerinden birinde geçerli bir yıllık iş teklifi olan uygun adaylara haftalık Tech Pilot davetleri yayınlar  . İş teklifinde ayrıca başvuru sırasında en az 120 gün kalmalıdır.

7 Temmuz çekilişi, BC Express Girişi (EEBC)  ve  Skills Göçmenlik  akımlarının Vasıflı İşçi ve Uluslararası Lisansüstü kategorilerindeki adaylara davet edildi .

Tüm alt kategorilerde seçilen adayların asgari eyalet puanı 80 olması gerekiyordu.

Britanya Kolumbiyası’ndan aday gösterilen Ekspres Giriş adaylarına Ekspres Giriş Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanlarına ek olarak 600 puan daha verilecek  ve  gelecekteki federal çekilişte etkili bir  Başvuru Davetiyesi (ITA) alacaktır  .

Nitelikli İşçi ve Uluslararası Mezun kategorileri aracılığıyla Britanya Kolumbiyası’na göç için düşünülebilmek için, bireylerin öncelikle BC PNP çevrimiçi portalı üzerinden bir profil oluşturmaları ve programın Beceri Göçmenlik Kayıt Sistemi (SIRS) altında kayıt yapmaları gerekir .

En son BC PNP Tech Pilot rakamları

Britanya Kolumbiyası eyaleti, 2020 yılında BC PNP aracılığıyla şimdiye kadar sadece 14 teknik çekiliş gerçekleştirdi ve bugünkü çekilişten önceki en son çekilişler Haziran ve 23 Haziran’da gerçekleşti .

Son istatistik verileri, geçen yılın BC göçmenleri için tescil ettirenler, adaylar ve Teknik Pilot açısından büyük bir yıl olduğunu göstermektedir .

Tech Pilot adaylığı sayısı 2018’de yüzde 33 artışla 2019’da 1.509’du. Tech Pilot adaylıkları, 2018’deki yüzde 17.4’ten tüm adaylıkların yüzde 23’ünü oluşturdu.

Buna ek olarak, BC’nin yabancı işçileri ve mezunları teknoloji dışı mesleklere davet etmeye devam ettiği unutulmamalıdır.

Geçtiğimiz hafta il , koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana en büyük çekilişini gerçekleştirdi ve 2020’nin ikinci en büyüğü oldu. Bu çekilişe toplam 314 Ekspres Giriş ve Beceri Göçmen adayı davet edildi. Bu davet sayısı, 10 Mart’ta pandeminin başlamasından 332 davetin düzenlendiği tarihte gerçekleşen en büyük çekilişte verilen davet sayısıyla karşılaştırılabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*