COVID-19 Sonrasında Toronto Göçmenler Tarafından Tercih Edilecek

COVID-19 sonrasında Toronto şehrinin büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Ryerson Üniversitesi’nden yapılan yeni bir araştırma , Ontario’nun en büyük şehri Toronto, metropoller ve belediyeler açısından en fazla büyüyen şehir oldu.

Büyükşehir Toronto, 1 Temmuz 2019’a kadar geçen 12 ayda yaklaşık 130.000 kişi daha yaşamaya başladı. Bu kazanımların çoğuna göçler neden oldu.Korona süreci geçtikten sonra göçmenlerin yine Kanada’yı tercih etmesi bekleniyor.

Neden Toronto Tercih Ediliyor ?

İş olanakları, sunulan koşullar ve eğitim fırsatlarıyla Toronto en iyi seçenekler arasında yer almaktadır.

Meslekler

Toronto, koronavirüsün değişen taleplerine uyum sağlayan endüstrilerde büyümekte olan canlı bir teknoloji sektörüne sahiptir .

Kanada’ya göç etmek isteyen teknoloji konusunda vasıflı yabancı işçiler için Kanada daimi ikametgahına giden birçok yol vardır. En dikkat çekici yol Ekspres Giriş sistemi altında bir profil göndermektir .

Toronto, Ontario’nun başkentidir, bu nedenle teknoloji alanında çalışan yabancılar, Ekspres Giriş profiline sahipse Ontario Göçmen Adayı Programı (OINP) Teknik Çekilişine hak kazanabilir .

Kanada ayrıca, yabancı teknoloji çalışanlarını işe alan uygun işverenler için iki haftalık bir işleme standardına sahip olan Global Talent Stream’i de sunuyor .

Geçen yıl Toronto seçildi “beyin kazanımı” anlamında üst kenti içinde 2019 Puanlama Tech Yetenek raporunda . Bu, teknoloji alanında üniversite mezunlarından daha fazla iş yaratıldığı anlamına geliyor.

Teknoloji dışı çalışanlar için bile Toronto, çok çeşitlendirilmiş hizmet odaklı bir ekonomiye sahiptir. Finans, sağlık ve gayrimenkul gibi birçok sektörde fırsatlar var.

Topluluk

Her yıl 100.000’den fazla göçmenin Toronto’ya gelmesiyle, şehir dünyanın en çok kültürlü merkezlerinden biri olarak ün yapmıştır.

Toronto, Kanada’nın en kalabalık şehridir ve sakinlerinin neredeyse yarısı yabancı doğumludur. GTA tek başına geçen yıl Kanada’ya gelen toplam göçmen sayısının üçte biri olan 118.000 göçmeni aldı . 2019’da Toronto’ya giden dört Atlantik eyaletinden, üç bölge Saskatchewan ve Manitoba’dan daha fazla göçmen vardı.

Yerleşim destekleri

Toronto’da göçmenlerin kullanabileceği yaklaşık 200 yerleşim yeri bulunmaktadır. Bu kuruluşlar arasında diğerleri arasında barınma, dil eğitimi ve sağlık desteği bulunmaktadır. Kadınlar için özel desteklerin yanı sıra belirli milletlerden ve dinlerden de destek alabilirsiniz.

Altyapı; konut, ulaşım, eğitim

Diğer tüm faktörler göz önüne alındığında, Toronto’da yüksek yaşam maliyeti yeni göçmenler için caydırıcı değildir.

Otobüsler, metrolar, tramvaylar ve bölgesel trenler gibi birçok toplu taşıma modu vardır. Aynı zamanda Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’na (YYZ) ve Billy Bishop Toronto City Havalimanı’na (YTZ) ev sahipliği yapmaktadır.

Toronto’da altı üniversite ve dört kolej vardır.

Toronto Üniversitesi sürekli olarak dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak yer almaktadır. U of T geçtiğimiz günlerde QS Dünya Üniversitesi Sıralamasında 2021 yılı için 25 numaraya yükseldi .

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*