En Çok Express Entry Başvuruları Hangi Ülkelerden Yapılıyor

Canada day banner background design of flag with copy space

Express Entry, Kanada’nın göçmenlik sisteminde devrim yarattı ve dünyanın dört bir yanından gelen küresel yeteneklerin Kanada hayallerine ulaşmasına izin veriyor.

 Ekspres Giriş, Kanada’nın dünya çapında vasıflı işçiler tarafından başvurulan göçmenlik uygulamalarını yönetmek için kullandığı en iyi başvuru türüdür.

Ekspres Giriş’ten önce, Kanada vasıflı işçilerden gelen göç başvurularını gönderildikleri sırayla işleme koydu. Kanada’nın işleyebileceğinden daha fazla başvuru yapıldığı için bu çok yavaş bir sistemle sonuçlandı.

Bu nedenle, başarılı başvuru sahiplerinin Göçmenlik, Mülteciler ve Kanada Vatandaşlığı (IRCC) kendilerine daimi ikamet izni (PR) vermesi için genellikle birkaç yıl, bazen beş yıl veya daha fazla beklemeleri gerekiyordu.

Ekspres Giriş daha dinamik bir sistemdir. Adaylar profillerini IRCC’nin web sitesine ücretsiz olarak yükleyebilirler.

Vatandaşlığa göre ilk 10 ülke

  1. Hindistan (tüm ITA’ların% 47’si)
  2. Nijerya (% 7)
  3. Çin (% 7)
  4. Pakistan (% 3)
  5. Birleşik Krallık (% 2)
  6. Brezilya (% 2)
  7. Amerika Birleşik Devletleri (2%)
  8. İran (% 2)
  9. Fransa (% 2)
  10. Güney Kore (% 1)

Başarılı adayların% 48’i Kanada’da yaşıyordu

ITA’ların yüzde 48’i halihazırda Kanada’da ikamet eden Ekspres Giriş adaylarına gitti.

Bu, Express Entry’nin CRS’sinin nasıl puan verdiğinin bir fonksiyonudur.

Pek çok araştırma, Kanada deneyimi olan göçmenlerin Halkla İlişkiler kazandıktan sonra Kanada ekonomisine hızla entegre olabildiklerini göstermektedir.

Neyse ki, araştırmalar Kanada’ya denizaşırı ülkelerden gelen göçmenlerin ekonomide de çok başarılı olduklarını gösteriyor .

CRS’nin Kanada eğitim ve iş deneyimi olan adaylara ek puan verdiği göz önüne alındığında, eski Kanada uluslararası öğrencileri ve yabancı işçilerin Ekspres Giriş altında güçlü bir avantajı vardır.

Kanada Tecrübe Sınıfı (CEC) bu tür bireyler PR elde yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli programlar biridir. Örneğin, birçok Eyalet Adayı Programı (PNP) akışı da aynı amaca hizmet eder.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*