Express Entry: 392 Eyalet Adayı Kabul Edildi

Kanada 24 Haziranda Eyalet adaylığı olan kişileri davet etti. IRCC, 696 ve üzeri Kapsamlı sıralama sistemi (CRS) sahip olan 392 kişiye kabul verdi.

Tüm bu adaylar daha önce il adaylıkları almış ve genel puanlarına ek olarak 600 puan daha kazanmışlardır. Bu, eyalet adaylığı olmadan adayın 96 CRS’ye sahip olacağı anlamına gelir.

CRS, hangi Express Entry adaylarının Kanada işgücü piyasasında başarılı olma olasılığının yüksek olacağını belirlemek için yaş, iş deneyimi, eğitim ve resmi dil yeterliliği gibi insani sermaye faktörlerini sıralamaktadır.

Ekspres Giriş Kanada’nın vasıflı yabancı işçiler için daimi oturma iznidir ve Federal Nitelikli İşçi Sınıfı ,  Federal Nitelikli Ticaret Sınıfı  ve  Kanada Deneyim Sınıfı için aday havuzunu yönetmektedir .

Bakmakta Fayda Var:  BC Eyaleti 4000’e Yakın Göçmen Davet Etti

Bu çekilişte tie-break kuralı uygulandı. CRS puanı en az 696 olan ve 23 Nisan 2020 saat 10:39:30 saatte profilini gönderen tüm adaylar bu turda bir ITA aldı.

Hükümet 18 Mart’ta  seyahati kısıtlayan  özel koronavirüs önlemlerini açıkladığından , Kanada  eyalet adaylarını ve Kanada Deneyim Sınıfı adaylarını hedefleyen düzenli Ekspres Giriş çekimleri düzenliyor.

Şimdiye kadar, Kanada hükümeti bu iki program aracılığıyla 15 çekiliş gerçekleştirdi ve Kanada daimi ikametgahı için on binlerce Başvuru Davetiyesi (ITA) yayınladı.

Göç hedefleri şu anda geçen yılın seviyelerini aşmaya devam ediyor. Seyahat kısıtlamalarına rağmen, bu yıl 2019’un aynı saatinden daha fazla ITA yayınlandı. 24 Haziran itibariyle, 2020’de toplam 46.392 asıl başvuru sahibi kalıcı ikamet başvurusunda bulunmaya davet edildi.

Son haftalarda Kanada’nın Express Entry bağlantılı eyalet adayları arasında ciddi artışlar görülmüştür. Yalnızca son 7 gün içinde, binin üzerinde Ekspres Giriş adayı ile Kanada eyaletleri tarafından il adaylığı başvurusunda bulunmak üzere temasa geçildi.

Bu yayınlar Kanada’nın eyaletlerinin ve bölgelerinin federal Ekspres Giriş sisteminde  bireysel işgücü piyasası ihtiyaçlarını karşılayan ve Kanada daimi ikametgahı için aday gösterecek adayları seçmesine izin vermektedir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*