Express Entry’nin tie-break kuralı nedir?

Kanada’nın seyahat kısıtlamaları , koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için Mart ayı ortalarında uygulandığından, her Ekspres Giriş çekilişi tie-break kuralının uygulandığını gördü.

Tie-break kuralı, aynı Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanına sahip adayları sıralamak için kullanılır . Adaylar, Express Entry profillerinin havuza eklendiği tarih ve saate göre sıralanır.

Bu, tie-break kuralının Express Entry havuzunda bulunan profillere daha uzun süre öncelik verdiği anlamına gelir. 

Örneğin, 25 Haziran tarihli en son Ekspres Giriş çekilişi, CRS puanları en az 431 olan adaylara kalıcı ikamet başvurusu yapmak için 3.508 davet yaptı. Bu çekilişte tie-break kuralı kullanıldı. Bu, belirli bir tarih ve saatten önce Ekspres Giriş profilini gönderen 431 CRS puanı olan adaylara davetiye verildiği anlamına gelir. Bu çekiliş için kullanılan tarih ve saat, 3 Nisan 2020, 12:56:32 UTC idi.

Beraberlik kuralı genellikle CRS puanı çekilişin kesilmesi ile aynı olan adaylar için geçerlidir. 25 Haziran çekilişinde, sadece CRS puanı tam olarak 431 olan adaylar etkilenecektir.

Bir adayın KRS puanı, daimi ikamet için başvurmaya davet edilecek adayların seçilmesinde birincil faktör olmaya devam etmektedir.

Bir aday Ekspres Giriş profilinde değişiklik yaparsa, profilin ilk gönderildiği zaman damgasını değiştirmediğini belirtmek gerekir.

Örneğin, bir aday ilk kez Mart ayında Ekspres Giriş profilini gönderir ve Haziran ayında CRS puanını 431’e yükselten değişiklikler yaparsa, 25 Haziran çekilişine yine de davet edilirdi.

Ancak, bir aday profilini silip 3 Nisan’dan sonra saat 12:56:32 UTC’de yeniden gönderirse, 25 Haziran çekilişine davet edilmezdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*