FİLİPİNLER’DEKİ KANADA HASTANASİNDE 20 DOĞUM GERÇEKLEŞTİ

Kanada’nın gönderdiği DART timleri ve sağlık ekiplerinin kurduğu sahra hastanesinde bir günde 20 doğum gerçekleşti

Kanada’nın, Haiyan tayfununun vurduğu Filipinler’e görderdiği DART timleri ve sağlık ekiplerinin kurduğu sahra hastanesinde, bir günde 20 doğumun gerçekleştiği bildirildi.

Kanada Kızılhaçı’ndan yapılan açıklamada, Filipinler’deki Dr. Danielle Perreault ve 12 kişilik ekibinin, sahra hastanesinin kurulmasını takiben, 20 doğum gerçekleştirdikleri duyuruldu. Dr. Danielle Perreault, sahra hastanesinde, doğumun yanısıra ameliyat ve acil müdahalelerin de yapıldığını bildirdi.

Öte yandan, Kanada Acil Yardım ve Müdahale Timi’nin (DART), Petawawa kentinde kurduğu sahra hastanesiyle felaket mağdurlarına sağlık hizmeti sunduğu belirtildi. Kanada Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ekiplerin çevre kentlere de giderek, halkı sağlam yapılarda toplayıp sağlık kontrolünden geçirdikleri duyuruldu. DART timlerinin, felaket sonrası tehlike oluşturan yıkıntı ve devrilmiş ağaçların kaldırılması çalışmalarına da katıldıkları açıklandı.

Kanada’nın Filipinler’de 200’den fazla DART, sağlık ve askeri ekibi bulunuyor. Kanada, Filipinler için şu ana kadar devlet ve halkın bağışları olmak üzere 40 milyon dolara yakın yardımda bulundu

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*