Halifax eğitim merkezi, okulları açık tutmayı savunuyor, otobüs hizmetini eleştiriyor

“Açıkçası, Stok hakkında biraz konuşmamız gerekecek” diyor Doug Hadley

Halifax Bölgesel Eğitim Merkezi, çocuklarının geç fırtınalar beklediği Cuma günü fırtınalı havalarda bekleyen ebeveynlerin hayal kırıklıklarını anladığını, ancak mevsimin ilk büyük kar yağışı sırasında okulu açık tutma kararının beklediğini söyledi.

Sabahın erken saatlerinde şehir sokaklarını örten ıslak, şiddetli kar yağışı, trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafiğe girmiş ve çamurluk eğrilerinin izlerini bırakmıştı . En az bir ciddi kaza bildirildi.

Sabahları hava durumuna bağlı olarak çok sayıda okul otobüsü önemli ölçüde ertelenmişti.

Halifax Bölgesel Eğitim Merkezi sözcüsü Doug Hadley, merkez çalışanlarının anne babalara neden daha zamanında bilgi verilmediğine bakacaklarını söyledi.  

“Otobüsler gecikecekse, ebeveynlere giden itme bildirimleri olması gerekiyordu, sanırım 15 dakika ya da daha fazla” dedi.

“Açıkçası böyle bir şey olmadı. Bu yüzden nedenini bulmamız gerekiyor çünkü tekrar başımıza gelemeyiz.”

Otobüs şoförü öğrenci almayı reddetti

Anne Erin Hartlin, Stoktan herhangi bir bildirim almadığını söyledi. Ama oğlunun sabah otobüse binmeye gittiğinde, sürücü onu almayı reddetti çünkü yolda çok tehlikeliydi.

“Neden bu konuda halka açık bir iletişim yoktu?” Hartlin dedi. Merkezdeki personel okulunu iptal etmeli, diye ekledi.

“Yılın ilk kar yağışını biliyorlardı – her yıl Halifax’ta – bir trafik kabusu” dedi. “Bilmelilerdi.”

Hadley, eğitim merkezindeki personelin, Stokların otobüs çalıştırıp çalıştırmadığına bağlı olarak okul kapanışlarına ilişkin kararlar verdiğini söyledi. 

Okulları Cuma günü açık tutmak doğru hareket oldu, dedi. 

“Aynı kararı tam olarak aynı bilgilerle yapardık.”

Stok gecikmelerden dolayı özür diler

Stok Taşımacılığı, bir yorum talebine yanıt vermedi. Ancak çevrimiçi açıklamasında şirket, otobüslerini yola koymaya karar verdiğinde ve herhangi bir rahatsızlıktan dolayı özür dilediğinde koşulların fırtınanın olmadığını söyledi.

Bildiride, “Bu sabah erkenden, Stock, rutin bir danışmanlık çağrısı sırasında yolların güvenli ulaşım için uygun olduğuna dair bir bildirim aldı.” 

“Ancak, bu kar yağışı öncesinde oldu. Güvenliği ön planda tutarak, ani azalan havalarda gezinmek ve olası tüm yolları tamamlamak için gayretle çalışıyoruz.”

Hadley, bir sonraki kar yağışı sırasında benzer sorunlardan kaçınmak için bir şeyin değişmesi gerektiğini söyledi.

“İnsanların kar yağdığı bir günde ne olacağını merak edemeyiz” dedi.

“Açıkçası, Stok hakkında bazı konuşmalar yapmamız gerekecek, çünkü sürekli olarak bu olamayacağız.”

Birlik bakanı suçladı

Ancak Nova Scotia Öğretmenler Birliği başkanı, Stok Taşımacılığının öğrencilerin okula zamanında ulaşmasıyla ilgili sorunlardan sorumlu olmadığını söyledi. Parmak yerine Eğitim Bakanı Zach Churchill’e işaret etti.

Wozney, artık seçilmiş okul kurulu mütevelerine artık sahip olmadığını söyledi. Bakan, öğretmenleri ve okul müdürleri ile birlikte okulları kapatmaktan sorumlu olmalıydı. İl yönetimi seçilmiş tüm okul kurullarını Nisan ayında atanan bir danışma kurulu lehine feshetti.

“Eğer ebeveynler bir şey olup olmadığından ya da olmadığından üzülüyorlarsa, onlar doğrudan ve doğrudan bakana konuşmalıdırlar. Çünkü bakanın nihayetinde seçilmiş mütevellilerin yerine gittiği” dedi Wozney.

Okulları açık tutmaya karar verdiğinde Halifax Bölge Eğitim Merkezi’nin “yanlış anladığını” söyledi.

“Bugün çocukları kaldırımlara koymak güvenli değildi” dedi. “Çocukları otobüslere sokmak veya çocuklarını arabalarıyla okula götürmelerini istememek bugün güvenli değildi. Gerçekten çok çirkin bir gündü.”

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*