Kanada da Akıllı Silah Üretimi

Ülkeler, teknolojik gelişmeleri askeri alana entegre etmek için birbirleriyle yarışıyor. Günümüzde her şey akıllanırken akıllı silah konseptleri de bir bir gün yüzüne çıkıyor…

Birinci Dünya Savaşı’nın temel sebeplerinden olan sanayi devrimi, bir bakıma günümüzün teknolojik gelişmelerine öncülük etmiş bir olay. 1900′lü yılların henüz başında gerçekleşen savaş, teknolojinin gelişmesinden ötürü daha önce hiç görülmemiş kimyasal silahlar, yarı otomatik tüfekler, denizaltılar, tanksavarlar, zeplinler, uçaksavarlar gibi yeni teknolojik aletlere sahne olmuştur.
Günümüzde ise ülkeler askeri alanda güçlü olmak ve güçlü kalabilmek için 1900′lü yıllarda olduğu gibi teknolojiyi askeri alana entegre etme yarışındalar. Bu haber de Kanada Askeri Güçleri’nin yeni akıllı silahlarıyla ilgili. 2009′da başlayan SIPES projesi, deneylerde askerin tepki ve refleksleri değerlendirilerek ilerlemekteydi. Teknolojinin diğer alanlarına da katkı yapan çeşitli AR-GE çalışmaları sonrası ürün ortaya çıkarılarak proje tamamlandı. Son ürün, metalden daha dayanıklı fakat daha hafif olan bir materyal kullanılması sonucu proje aşamasında geliştirilen önceki prototiplere göre çok daha hafif. GPS, çevredeki birimlerin hedef verilerini paylaşan, gerekli ve yeterli tüm sensörleri barındıran, 5.56mm (NATO’nun standart kalibresi), 18mm av tüfeği ve 40mm 3. derece kapasiteli bombaatar bulunduran tüfek oldukça ergonomik.
Elektronik parçalarla desteklenen silah, geleceğin askerleri için öncü olacak nitelikte.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*