Kanada içinde öğrenci vizesi (Study Permit) uzatılması

Immigration Canada

Başvurunuz ulaştıktan sonra olacakları ve öğrenci izniniz bittikten sonra yapılan başvurularda (Restoring your status) olması gerekenlerden bu yazımızda bahsedeceğimizi belirtmiştik.

Öğrenci Vizesi (Study Permit) başvurunuzu ilettikten sonra, başvurunuza dair yapmanız gereken ek durumların olup olmadığını bildiren mektup tarafınıza iletilecektir. Bu dönemde adresinizde veya iletişim bilgilerinizde yapacağınız herhangi bir değişikliği mutlaka linkteki telefon numaralarıyla irtibata geçerek iletmeniz gerekiyor: http://www.cic.gc.ca/english/contacts/index.asp#callcentre

Öğrenci vizenizi uzatma işlemi için başvurunuzu yaptığınızda öğrenci izniniz bittiyse, Kanada’da kalabilir fakat eğitiminize devam edemezsiniz.

Eğer başvurunuz onaylandı ise gerekli belge adresinize iletilecektir. Başvurunuzun reddedildiği durumlarda, Kanada’daki geçici vizenizin bitimine kadar kalabilirsiniz.

Öte yandan, öğrenci vizenizi farklı nedenlerden dolayı zamanında, yani vizeniz bitmeden 30 gün önce başvuru yapmadıysanız, öğrenci vizenizin bitiş tarihini 90 gün geçmedi ise durumunuzu düzeltebilir ve bazı şartlar dahilinde Kanada içinde öğrenci vizenizi uzatabilirsiniz. “Restoring Status” dediğimiz işlemi yapabilmeniz için Kanada’ya girdiğinizde size koyulan şartlara uymuş olmanız ve halâ bu şartlara riayet ediyor olmanız gerekmektedir.

Bu aşamada normal uzatma işlemine ek olarak yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Restoring Status  için gereken formlara ve evrak listesine şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://www.cic.gc.ca/english/study/study-extend.asp
  • Eğer öğrenci vizenizin süresi bittiyse, neden başvurunuzu zamanında yapmadığınızı belirten detaylı bir mektup yazmanız ve bu mektupta gerekçelerinizi açık ve net bir dille anlatmaya çalışmanız ve samimi açıklamalarda bulunmanız gerekmektedir.
  • Öncelikle gecikmeli başvurduğunuz için bunun için ek işlem bedeli ödemeniz gerekecek, yani standart uzatma olan 125 Kanada dolarına ek olarak durumunuzu düzeltmek için gecikme bedeli olarak 200 Kanada doları daha ödemeniz gerekmektedir. Başvuru bedelinin ödendiğine dair online veya bankadan alınacak damgalı toplam 325 Kanada doları bedelindeki makbuzu eklemeniz gerekmektedir.

Hatırlatmak gerekir ise, başvuru ücretini internetten çevrim-içi (online) olarak kredi kartınızla ödeyebildiğiniz gibi bankadan da ödeyebilirsiniz. İnternetten ödemek isterseniz Citizenship and Immigration Canada’nın web sayfasında bir hesap açmanız gerekiyor. Birkaç dakikanızı alacak, kolay bir işlemdir. Bankadan ödemeyi yapacaklar IMM-5401 formunu doldurmalıdır. Makbuzlar mutlaka orijinal olmalıdır veya  http://www.cic.gc.ca/english/information/fees/index.asp adresinden orijinal makbuz talep edilebilir. (“Order a receipt of payment (IMM 5401)” başlığını seçiniz.)

Başvurunuzu 23 cm x 30.5 cm (9 x 12) büyüklüğündeki zarfa koyup aşağıdaki adrese postalamanız gerekmektedir:

Citizenship and Immigration – Study Permit

Case Processing Centre

6212 – 55th Avenue, Unit 101

Vegreville, AB T9C 1X5

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*