Kanada Öğrencilere Çalışma İzninde Kolaylık Sağlanıyor

Kanada, çalışma izni başvurularını hızlı bir şekilde gerçekleştirecek ve geçici bir 2 aşamalı çalışma izni süreci getirecek.

Uluslararası öğrenciler Kanada için oldukça büyük bir öneme sahiptir. COVID-19 salgınının başlamasından önce, Kanada 640.000’den fazla uluslararası öğrenci eğitim alıyordu.

Bugün yayınlanan bir haberde, Göçmenlik, Mülteciler ve Kanada Vatandaşlığı (IRCC), uluslararası öğrencilere aşağıdaki gibi yardımcı olacağını söyledi :

  • IRCC, online olarak tamamlanmış bir başvuru gönderen öğrenciler için çalışma izinlerinin işlenmesine öncelik verecek, böylece izinleri en kısa zamanda işleme alınacak.
  • IRCC, henüz tamamlanmış bir çalışma izni başvurusu yapamayan ve Kanada eğitim programlarına online başlamak isteyen uluslararası öğrenciler için 2 aşamalı geçici bir onay süreci getiriyor. Bu geçici süreç, bu sonbaharda programına başlamak isteyen ve 15 Eylül 2020 tarihine kadar çalışma izni başvurusu yapan öğrencilere açıktır.
  • Daha önce Mayıs ayında CIC News tarafından bildirildiği üzere IRCC, öğrencilerin halen yurtdışındayken Kanada’daki eğitimlerine online olarak başlamalarını ve çalışma izni verdikleri sürece Mezuniyet Sonrası Çalışma İzni (PGWP) seçimlerinde sayılmalarını sağlıyor. başvurusu ve programın en az yüzde 50’si Kanada’da tamamlanmışsa hak elde edecektir.

Kanada’da Çalışarak Eğitim Almak İçin: Kanada Üniversiteleri 

IRCC neden uluslararası öğrencilere yardım ediyor ?

IRCC, öğrencilerin 2020 eğitim-öğretim yılı güz döneminde programlarına zamanında başlamalarına yardımcı olmak için bu önlemleri uyguladığını söyledi .

IRCC, küresel koronavirüs krizinin uluslararası öğrenciler için belirsizlik yarattığını kabul etmektedir. Buna ek olarak, salgın, IRCC’nin çalışma izinlerini işleme hızını etkiledi.

Ancak bu yeni değişiklikler, Kanada sonbaharında belirlenmiş bir öğrenim kurumunda (DLI) öğrencilerin bu programlara online olarak başlamasına yardımcı olacaktır.

Dünyanın En İyi Dil Okullarında Eğitim Almak İçin: Kanada Dil Okulları

Çalışma izni için ön onay nasıl alınır

IRCC, öğrencilerin ilk aşamayı geçmeleri halinde çalışma izinleri için prensipte bir onay sağlayacaktır.

İki aşamalı değerlendirme süreci, programı güz döneminde veya daha erken bir dönemde başlayan ve 15 Eylül 2020 tarihinde veya daha önce online olarak bir çalışma izni başvurusu yapan ya da daha önce göndermiş olan her seviyedeki adaylara uygulanacaktır.

İlk uygunluk aşamasında görevliler şunları değerlendirecektir:

  • Kabul mektubu
  • Certificat d’acceptation du Québec (Quebec’teki bir öğrenim kurumuna gidenler için)
  • Maddi dökümanları
  • Başvuranın  artık yasal geçici veya kalıcı statüsüne sahip olmadığında Kanada’dan ayrılacak iyi niyetli bir öğrenci olması
  • Kanada ile aile bağları

Kabul edilebilirlik aşaması için, nihai bir karar verilmeden önce, memurlar aşağıdakileri gözden geçirecektir:

  • Göçmenlik tıbbi muayenesi
  • Güvenlik-Polis sertifikaları
  • Biyometrik İşlemler

Kanada Kültür Merkezi ile Kanada öğrenci vizesi başvurularınızı güvenle gerçekleştirebilirsiniz. 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*