Kanada’da İngilizce dil eğitimi

Kanada’da dil eğitimi almadan önce belirlemeniz gereken ilk şey hedefleriniz! Hedefler değişiklik gösterebilir ve bu yaşınıza, beklentilerinize göre değişebilir. Profilinize göre ve beklentilerinize göre eğitim bütçeniz değişebilir.
Aşağıdaki profillere bakarak kendinize dil eğitimi alacağınız en uygun kurumu belirleyebilirsiniz.
İngilizceyi Kanada’da istiyorum diyenler:
İngilizce seviyeniz başlangıç düzeyinde veya hiç yok ise ve tek amacınız İngilizce öğrenmekse bu durumda ilk etapta rahat bir geçiş için dil okulları bünyesinde eğitiminize başlayabilirsiniz. Temel eğitimi de asıl yerinde alacağınız için, çok hızlı bir ilerleme kaydedebilirsiniz ve farklı ülkelerden gelen birçok öğrenciyle aynı ortamı paylaşarak ortak aktivitelerde bulunabilirsiniz. Bu sayede sadece Kanada’yı keşfetme imkânına sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda İngilizcenizi de geliştirebilirsiniz. Öte yandan aynı eğitimi bir üniversite veya kolej bünyesinde de alabilirsiniz.
İngilizcemi Kanada’da pratik etmek istiyorum diyenler:
Türkiye’de yıllarca farklı kurslarda ve okullarda görmüş olduğunuz İngilizceyi defalarca ve defalarca tekrarladınız fakat İngilizcenizi pratik etme şansına sahip olamadınız. “Artık İngilizcemi kullanmak ve konuşabildiğimi görmek istiyorum,” diyenlerdenseniz yine önünüze iki seçenek geliyor. “Ben pratik yapmak istiyorum ama vaktim iki ya da üç ayla kısıtlı,” diyorsanız veya sadece yaz döneminde Kanada’dan eğitim alabilecekseniz bu durumda önünüze farklı seçenekler geliyor. Hemen her hafta kursa başlama imkânı sağlayan dil okulları çok daha esnek bir yapıya sahip oldukları için işinizi kolaylaştırabilir özellikle de başlangıç seviyesinde iseniz. Pek çok aktivite programı da sundukları için çok daha rahat bir geçiş dönemi yaşayabilirsiniz. İngilizceniz çok daha ileri seviyede ise, üniversite ya da kolejlerin dil programları size etrafınızda anadili İngilizce olan pek çok öğrenci ile aynı ortamı paylaşma ortamı sağladığı için daha etkili ilerleme kaydetmenizi sağlayabilir.
İngilizcemi Kanada’da ilerletmek ve akademik egitim almak istiyorum diyenler:
Eğer amacınız Kanada’da lisans, master veya doktora eğitimi almak ise ve İngilizceniz yeterli değil ise ilk etapta gideceğiniz eğitim kurumu belli ise okulun kendi dil kursunda bu hazırlığı almanız sizin açınızdan çok daha etkili olacaktır. İlk olarak iki defa adaptasyon sorunu yaşamayacağınız gibi, gideceğiniz üniversite veya kolejin eğer hazırlığı var ise bu okullar kendi İngilizce hazırlık okulunu bitiren öğrencilere TOEFL veya IELTS sınavı yapmadan belirli bir seviyeyi bitirdikten sonra direkt programa geçme imkânı sağlayabilmektedir. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi eğitimden alacağınız sonuç, hedeflerinizi iyi belirlemekten geçiyor.
İngilizce seviyem iyi ama çalışarak  Kanada’da İngilizcemi günlük hayatta kullanmak istiyorum diyenler:
İngilizce düzeyiniz orta veya ortanın üstü seviyesinde ise, pek çok okul ve program, bir diploma programı bitirdikten sonra size çalışma izni alarak çalışmanızı sağlayabilir. Hatta, ilk etapta İngilizce kürsü alıp ardından size çalışma izni sağlayarak iş hayatına girip İngilizcenizi ilerletme imkânı sunabilir size. Work & Study dediğimiz programlarda genellikle alınan eğitim süresi çalışma sürenizi belirlemektedir. Örneğin altı aylık bir diploma programını bitirdikten sonra altı ay çalışabilirsiniz veya üç ay İngilizce eğitimi alıp üç ay çalışabilirsiniz. Bu programlar dil okulları ve kolejlerin bünyesinde verilmektedir.
Kanada’da staj yaparak İngilizcemi ilerletmek istiyorum diyenler:
Yukarıda belirttiğimiz Work & Study programı dahilinde isterseniz kendi alanınızda ya da bir başka dalda staj yapma imkânına sahip olabilirsiniz. Mesela turizm alanından eğitim almış bir öğrenci iseniz, Kanada’da bu programa dahil olup öncesinde ister alanınızda bir diploma programı yapıp ardından da yine turizm sektöründe maaşlı staj yapabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*