Kanada’daki Anamuhalefet Partisinin Terör yasasına Tepkisi

Özet: Kanada’da, hükümetin yasalaşması için Federal Parlamento’ya sevk ettiği terörle mücadele yasa tasarısına tepkiler devam ediyor.

OTTAWA (AA) -Kanada anamuhalefet partisi NDP’nin lideri Thomas Mulcair, terörle mücadele yasa tasarısına “hayır” diyeceklerini söyledi.
Partisinin haftalık meclis grup toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan tasarıya destek vereceğini bildiren Liberal Partiyi de eleştirdi.
NDP lideri Thomas Mulcair, “Sayın Harper ve muhafazakarlar, bu derin kusurlu mevzuat için Liberallere gözdağı verip korkuttular. Ancak biz NDP olarak bu tasarı karşısında mücadele edeceğiz. Çünkü özgürlüklerimizi, onlardan
fedakarlık ederek koruyamayız” diye konuştu. Tasarıyı “tehlikeli, değersiz ve etkisiz” olarak nitelendiren Mulcair, Liberal Parti milletvekillerinin de “hayır” oyu vermeleri için gayret edeceklerini bildirdi.
-“Seçim kampanyası stili”-
Hükümetin terörle mücadele yasa tasarısını tamamen siyasi amaçlarla hazırladığını ifade eden NDP Lideri, “Seçim kampanyası stili bir tasarı. Sunumu bile parlamentoda değil, seçmenlerin toplandığı siyasi bir kampanyada yapıldı. Bu tasarının geçmemesi, olmadı gecikmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Liberaller, ‘iktidara gelince değiştiririz’ diyor. Oysa bugün, nerede ve nasıl durduğunuz önemli” diye konuştu. 308 sandalyeli Kanada Federal Parlamentosunda, iktidardaki Muhafazakar Partinin 160, anamuhalefet Partisi NDP’nin 96, Liberal Parti’nin 36, Quebec Bloğu’nun 2, Yeşiller’in 2, Demokrat Güçler’in 2 milletvekili bulunuyor. 7 bağımsız milletvekilinin bulunduğu parlamentoda 3 sandalye ise boş. Tasarının parlamentoda tartışılmasına bu hafta da devam edilecek.
Kaynak mynet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*