Ontario, McMaster Üniversitesine 1 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak

Ontario hükümeti, McMaster Üniversitesi’nde Kanada Antibiyotik Keşfi için Bileşik Kitaplığın oluşturulmasını desteklemek amacıyla 1 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Bu yatırım, araştırmacıların antibiyotik direnciyle mücadeleye yardımcı olacak yeni nesil antibiyotikleri keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacak.

Bu da ilginizi çekebilir: McMaster Üniversitesi Hakkında Merak Edilenler

Antibiyotik direnci, pnömoni, tüberküloz ve gıda kaynaklı hastalıklar gibi artan sayıda enfeksiyonun, onları tedavi etmek için kullanılan antibiyotiklerin daha az etkili hale gelmesiyle tedavi edilmesinin zorlaştığı anlamına gelir.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada Üniversitelerinde Çalışarak Eğitim

Kolejler ve Üniversiteler Bakanı Ross Romano, “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, antibiyotik direnci bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en acil sağlık tehditlerinden biridir,” dedi. “Antibiyotik direncinin zorluklarını ele almak için bilimsel araştırmaları desteklemek, binlerce hayatı kurtarma potansiyeline sahip keşiflerle sonuçlanacaktır. Antimikrobiyal araştırmalara yatırım yaparak, Ontario’yu dünya çapında bir lider ve yeni antibiyotik ilaç araştırma ve geliştirme merkezi olarak konumlandıracağız.” diye devam etti.

Eyalet yatırımı, McMaster Üniversitesi David Braley Antibiyotik Keşif Merkezi’nde Kanada Antibiyotik Keşfi için Bileşik Kitaplığın oluşturulmasını destekleyecek. Yürütülen araştırma, araştırmacılar ve özel sektör tarafından antibiyotik ilaç keşfini ve geliştirilmesini hızlandırmak, bir antimikrobiyal kimyasal kitaplık oluşturmak ve antibiyotik ilerlemeleri hakkında zamanında bilgi sağlamak için çevrimiçi eğitim modülleri geliştirmek ve yaymak için benimsenebilecek bir dizi kural ve yönergeyi belirleyecektir.

Bu da ilginizi çekebilir: Neden Kanada Kolejleri

“COVID-19, bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasızlığını dünyaya hatırlattı ve McMaster, küresel bir toplum olarak bu güvenlik açığını ele alabilmemizi ve bir sonraki salgın için kendimizi etkili bir şekilde hazırlayabilmemizi sağlamak için çalışıyor. McMaster’ın Pandemik için yeni Küresel Nexus’u ve David Braley Antibiyotik Keşif Merkezi’nin ayrılmaz bir parçası olduğu Biyolojik Tehditler, dünyanın önde gelen araştırmacılarının kanıta dayalı kararları bilgilendirecek keşiflere odaklanmasına olanak tanıyacaktır. Bu yatırım, bu çalışmayı desteklemek ve Ontario, Kanada ve Kanada’yı daha iyi hazırlamak için kritiktir. McMaster başkanı David Farrar, “dünya yanıt verecek” dedi.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’da Dil Eğitimi 

Bakan Romano, “Ontario üniversitelerindeki araştırmacılar bilgiyi ilerleten, ilerlemeyi sağlayan ve Ontario halkı için daha iyi bir gelecek yaratan keşifler yapıyorlar” dedi. “Ontario’nun COVID-19 iyileşmesinin ve büyümesinin itici güçleri olarak araştırma ve yenilik her zamankinden daha önemli.” diye devam etti. 

Önemli Bilgiler:

  • Ontario üniversitelerinin araştırma ve geliştirme sektörü, Ontario ekonomisine yılda yaklaşık 11 milyar dolar katkıda bulunuyor.
  • Eyaletin lise sonrası ve araştırma sektörü, yenilik ve ticarileştirmenin kilit bir kaynağı olup, onu Ontario’nun üretkenliğine ve ekonomik büyümesine katkıda bulunan en önemli unsurlardan biri ve sağlık ve esenlik iyileştirmelerinin kilit itici güçlerinden biri haline getirmektedir.
  • Son zamanlarda hükümet, Ontario’nun COVID-19 Hızlı Araştırma Fonu aracılığıyla COVID-19’u önleme, tespit etme ve yönetme konusunda 35 proje duyurdu . Projeler aşı geliştirme, teşhis, ilaç denemeleri, sosyal bilimler ve akıl sağlığı destekleri gibi geniş bir konu yelpazesine odaklanıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*