Teknoloji Sektöründekiler İçin Kanada Göçmenlik

Kanada, Teknoloji sektöründe çalışanlar için göçmenlik başvurularında avantajlar sunuyor.

Koronavirüs pandemisine rağmen , sektör aktif olarak yetenekleri işe alan şirketler ile güçlü olmaya ve büyümeye devam etmektedir.

Daha fazla bilgi işlem çalışanına duyulan ihtiyaç nedeniyle, Kanada sektörü desteklemek için birçok kalıcı ve geçici yol sunmaktadır. Bunlar vasıflı işçiler için genel programlar ve teknoloji yeteneğine adanmış özel programları içerir.

Kanada’ya kalıcı veya geçici olarak taşınmak isteyip istemediğiniz, aşağıdakileri göz önünde bulundurmanız gereken temel seçeneklerdir.

Express Entry

Express Entry, Kanada’nın daimi ikamet için kalifiye işçi uygulamalarını yönetmenin ana yoludur. Kanada’ya göç etmek isteyen küresel teknoloji yetenekleri için son derece popüler bir seçenektir. Teknoloji çalışanları Express Entry yoluyla Kanada’ya taşınan ana göçmenler ana grubudur .

Express Entry programının en büyük yararı, dinamik ve hızlı olmasıdır. Eğer başarılı bir iş geçmişine sahipseniz ve aranılan özellikleri taşıyorsanız birkaç gün içerisinde dahi Kanada göçmenlik başvurusuna kabul alabilirsiniz.

Daha önce Kanada’da yaşamamış bir teknik çalışan iseniz, Express Entry için uygun olmanın en iyi yolu Federal Nitelikli İşçi Programı (FSWP). FSWP, ITA alan tüm bireylerin neredeyse yarısını oluşturmaktadır.

FSWP’nin gereksinimlerini karşılamak için minimum uygunluk kriterlerini karşılamanız ve en az 67 puan almanız gerekir. Express Entry aday havuzuna girmeden önce, FSWP için uygunluğunuz yaşınız, eğitiminiz, dil becerileriniz ve iş deneyiminizin gibi birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. 

Eyalet Aday Programı (PNP)

Eyalet Adaylığı Programı: Daha önce ülkede yaşamış değil eğer Kanadalı daimi ikamet elde etmek için bir sonraki en iyi seçenek.

Kanada Anayasası, ülkenin eyaletlerine ve bölgelerine göçmenlik programları yürütme hakkı vermektedir. PNP neredeyse her yargı alanında faaliyet göstermektedir. İller işgücü piyasası ihtiyaçlarını karşılayan göçmen adaylarını “aday gösterebilir” ve ardından federal hükümet devam eder ve daimi ikamet başvurularını işler.

İller ve bölgeler, vasıflı işçiler için genel yolların yanı sıra, işgücü kıtlığı olan yerlere göre belirli yollar sunmaktadır. Teknoloji önemli bir ihtiyaç alanıdır, bu yüzden bazı iller teknoloji işçisi akışlarını işletmektedir.

En dikkat çekici iki ülke Ontario ve British Columbia eyaletleri tarafından sunulmaktadır.

Ontario Tech Pilot altı teknoloji mesleklerde birinde deneyime sahip işçiler içindir. Adayların Ekspres Giriş profiline sahip olmaları gerekir. Ontario, Mayıs ayında, biri salgın sırasında olmak üzere 2020 yılında iki Teknik Pilot çekilişi düzenledi ve bu da 700’den fazla adayın eyalet adaylığı için başarıyla davetiye aldığını gördü.

Startup Vizesi

Kanada hükümeti de Startup Vizesi programını yürütmektedir . Kanada’da bir işletme işletmek isteyen yenilikçi girişimcileri cezbetmek için var. Teknoloji yeteneği için çekici bir seçenektir ve kalifiye işçi programlarından önemli ölçüde farklı seçim kriterlerine sahiptir. Özellikle, başarılı adayların Kanada hükümeti (melek yatırımcı, risk sermayesi şirketi veya iş inkübatörü) tarafından belirlenen bir kuruluş tarafından onaylanması gerekir. Bu tür kuruluşlar, Kanada’ya geldikten sonra girişimcinin başarısını desteklemekle sorumludur.

Global Talent Stream

Kanada, kalıcı bir ikamet başvurusu yapmadan önce Kanada’ya kalıcı olarak yerleşmek istemeyen veya ülkeye daha hızlı bir yol isteyen teknik çalışanları için birçok geçici ikamet yolu sunmaktadır. Aslında, Kanada’da geçici olarak çalışmak, Kanada Deneyim Sınıfı (MSK) gibi birçok göçmen programının bu süreci desteklemesi amaçlandığından, kalıcı ikamet alma şansınızı artırabilir .

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*