Toronto neden Duolingo için iyi bir yer olabilir mi?

 

Luis von Ahn’ın tweet’i 6 Temmuz’da viral oldu. Kanada Baş Ticaret Komiseri Ailish Campbell ve Shopify COO’su Harley Finkelstein, teknoloji devine işleri sınırın kuzeyine taşıması için destek verdiler.

Twitter, Toronto’nun çok kültürlü demografisinin, bir mobil uygulamada dil dersleri sunan bir teknoloji şirketi olan Duolingo için çok uygun olacağını belirtmek için hızlıydı.

2016 İstatistik Kanada nüfus sayımına göre , Toronto’nun 3 milyon sakininin neredeyse yarısı yabancı doğumlu . Bu şehirde konuşulan 200’den fazla dil için yapar.

Ryerson Üniversitesi’nden yapılan yeni bir araştırma , Büyük Toronto Bölgesi’nin göç sayesinde Kanada ve ABD’deki en hızlı büyüyen metropol alanı olduğunu buldu.

Toronto, Kanada’da bir teknoloji merkezi olarak da biliniyor. Geçen yıl Toronto, Kanada ve ABD’de “beyin kazanımı” için bir numaralı şehirdi, yani teknoloji alanında aynı alanda mezunlara göre daha fazla iş yaratıldı.

Yabancı teknoloji işçilerinin Kanada’ya göç etmeleri için de birkaç yol var. İşte sadece üç seçenek.

Global Yetenek Akışı

Kanada’nın Küresel Yetenek Akışı , kalifiye işçilere iki hafta içinde çalışma izni vermektedir. Bu Geçici Yabancı İşçi Programı akışına hak kazanabilmek için adayların ya belirlenmiş şirketlerden birinde çalışması ya da belirli mesleklerde çalışması gerekir.

Bu kolaylaştırılmış göç yolu, 2017’den beri Kanada’ya teknoloji yeteneğini çekiyor .

Hızlı Giriş

Ekspres Giriş , Kanada’nın üç ana ekonomik sınıf göç programı için uygulama yönetim sistemidir: Federal Nitelikli İşçi Programı (FSWP), Federal Nitelikli Ticaret Programı (FSTP) ve Kanada Deneyim Sınıfı (CEC).

2019 yılında yaklaşık 110.000 yeni daimi sakin ve aile üyesi Express Entry aracılığıyla Kanada’ya kabul edildi. Kanada’nın en büyük ekonomik sınıf göçmen kaynağıdır.

Adaylar profillerine Express Entry havuzuna girerler ve burada yaş, iş deneyimi, eğitim ve dil yeteneği gibi faktörlere dayanan Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) puanı verilir .

En yüksek puan alan adaylara, düzenli Ekspres Giriş çekilişleri yoluyla daimi ikamet için Başvuru Davetiyeleri (ITA’lar) verilir .

Birçok Ekspres Giriş adayı da kendilerine otomatik olarak ek 600 CRS puanı veren bir eyalet adaylığı arar. Bu bonus, ITA almak için onları hattın önüne taşır.

Özellikle teknoloji çalışanları için özel bir İl Aday Programı (PNP) çekilişine bir örnek Ontario Teknik Çekilişidir .

OINP Teknik Çekilişleri

Ontario zaman zaman altı meslekten birinde iş tecrübesi olan Ekspres Giriş adayları için davetiye turları düzenler:

  • Yazılım mühendisleri ve tasarımcılar (NOC 2173)
  • Bilgisayar programcıları ve etkileşimli medya geliştiricileri (NOC 2174)
  • Bilgisayar mühendisleri (NOC 2147)
  • Web tasarımcıları ve geliştiricileri (NOC 2175)
  • Veritabanı analistleri ve veri yöneticileri (NOC 2172)
  • Bilgisayar ve bilişim sistemleri yöneticileri (NOC 0213)

Şimdiye kadar 2020 yılında iki Ontario Göçmen Adayı Programı (OINP) Tech çekildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*