Mendicino: Kanada’nın 21. yüzyıl başarısının anahtarı göçmenler

Uygulamaya devam ettiğimiz aşamalı göç politikaları Kanada’nın 21. yüzyıldaki başarısının temelini oluşturuyor.”

Bunlar, yakın zamanda ülke ekonomisine göçün önemi üzerine yazan iki Kanadalı bakanın sözleri .

Marco Mendicino Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Bakanı iken Navdeep Bains İnovasyon, Bilim ve Sanayi Bakanıdır.

Mendicino’nun ailesi, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından İtalya’dan Kanada’ya, Bains’in ailesi Hindistan’dan geldi.

Bugün bakanlar, ülkenin ekonomik kalkınması için kritik öneme sahip portföyleri denetledikleri için Kanada genelinde sayısız göçmen başarı öyküsünü temsil ediyor.

Mendicino ve Bains, makalelerinde, Kanada’da yeni göçmenler olarak başlangıçta zor olabilmekle birlikte, ülkenin yeni gelenlere başarılı olmaları için birçok fırsat sunduğunu ve bu süreçte Kanada’yı zenginleştirdiğini tartışıyorlar.

Bugün, iki bakan Kanada’nın pozitif göç döngüsünün devam etmesine yardımcı olan politikaların yürürlüğe konmasından sorumludur: Kanada göçmenlere fırsatlar sunmaktadır ve göçmenler Kanada’ya ekonomik ve sosyal olarak geri ödeme yapmaktadır.

Her iki bakan da göçmenleri, yabancı işçileri ve uluslararası öğrencileri Kanada’ya çekme yetkisini paylaşıyor.

Bu görevi desteklemek için federal hükümet, 2017’de on binlerce teknoloji çalışanını Kanada’ya çeken ve aynı zamanda süreçte on binlerce daha fazla iş yaratan Küresel Yetenek Akışı’nı başlattı .

Kanada, 2019’daki güçlü yılı takiben 2020’de daha yüksek küresel yetenek seviyelerini ağırlamaya hazırlandı .

Bu yılın başlarında Mendicino, Kanada’nın yeni gelenlerin daha yüksek seviyelerini destekleyecek yeni Göç Düzeyleri Planını açıkladı.

Koronavirüs pandemisi bu planları etkiledi, ancak Mendicino sürekli olarak göçün Kanada için bir öncelik olarak kalacağını belirtti .

Bu, son makalesinde bir kez daha vurguladı.

Mendicino ve Bains, “Odağımızın Kanada’ya en üst düzey yetenekleri çekmeye devam etmesi gerektiğini biliyoruz”.

Bu, yabancı işçilerin Kanada’nın mevcut COVID-19 seyahat kısıtlamalarından büyük ölçüde muaf oldukları gerçeğiyle kanıtlanmıştır .

Ayrıca Ekspres Giriş ve İl Adayı Programı (PNP) çekilişleri halen devam etmektedir. Aslında, Express Entry 2017’den beri en hızlı başlangıcında .

Salgın geçtikten sonra, Göçmenlik, Mülteciler ve Kanada Vatandaşlığı (IRCC) Kanada’ya gelmek için daha küresel bir yetenek artışı bekliyor .

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*