Alberta, göçmenlik reformlarında ABD’deki uluslararası öğrenci mezunlarını da içeriyor

Alberta’nın ekonomik toparlanma planı, işgücü sıkıntılarını ve istihdam yaratmayı desteklemeye daha çok odaklanan bir göç sistemini içermektedir.

Alberta, eyaletin göçmenlik sisteminin elden geçirilmesinin bir parçası olarak ABD üniversitelerinden yabancı mezunlara yönelik önceden duyurulmuş iki göç programını hızlandırıyor.

Alberta Göçmenlik Programı ,  Lisansüstü Başlangıç ​​Vizesi Programı ve Öğrenci Girişimci programı “ABD’de kabul edilmeyen ABD üniversitelerinin mezunları” için öncelikli başvuru sağlanacak.

Rapor, Trump yönetiminin 2020 göçmenlik programını dondurmasını ilan etmesinden bir hafta sonra ve tam zamanlı online eğitim programına kayıtlı uluslararası öğrencilerin ABD’den ayrılmak zorunda kalacağını duyurmadan bir hafta önce 29 Haziran’da yayınlandı.

 Alberta’nın teknoloji ve bilişim alanında daha fazla iş gücüne ihtiyaç duyuyor olması programı ön plana çıkartmaktadır.  Aynı zamanda ABD, dünyanın en yetenekli bilgi teknolojilerinden bazılarına olan sınırını daha da kapattı. İşçiler ve iş hayatına yeni başlayan girişimcilerin katılması hedefleniyor.

Teknoloji sektörünün büyümesi, coronavirüs kilitlenmesinin ardından Alberta’nın ekonomik toparlanma planındaki stratejilerden biridir. Hükümet, teknoloji girişimleri için sermaye yatırımları yaratmayı, yapay zeka geliştirmeyi desteklemeyi, 5G girişimlerini geliştirmeyi ve bir Yenilik İstihdam Fonu programı oluşturmayı planlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*