Alberta Eyalet Adaylığı: CRS puanları 303 olan Express Entry adaylarını davet ediyor

Alberta’daki Ekspres Entry adayları, 17 Haziran’daki Eyalet Adaylığı Programı (PNP) çekilişinin ardından oturum izni sahibi oldular.

Alberta Göçmen Adayı Programı (AINP) aracılığıyla uygun olan adaylara 187 davetiye çıkarıldı. Ekspres Entry havuzuna davet edilen adayların en az 303’lük bir Kapsamlı Sıralama Sistemi (CRS) gereksinimi olması gerekiyor.

Ekspres Entry, üç federal göçmenlik başvuruları yöneten sistemdir:

  • Federal Nitelikli İşçi Programı,
  • Federal Nitelikli Ticaret Programı,
  • Kanada Deneyim Sınıfı.

Adaylar daha sonra yaş, iş deneyimi, eğitim ve İngilizce veya Fransızca dil yeterliliği gibi birçok faktöre bağlı olarak CRS sistemde sıralanır.

En yüksek puan alan adaylara Kanada’nın kalıcı ikametgahına düzenli Ekspres Entry çekilişleri ile Başvuru Davetiyesi (ITA) verilir.

Alberta Express Entry Programı

Ekspres Entry adayları Alberta ve Ekspres Entry uyumlu Eyalet Adaylığı Programına sahip diğer illerden il adaylığı için davet edilebilirler.

Bir eyalet adaylığı, adaylara genel puanlarına ek olarak 600 CRS puanı daha verir; bu da onları bir sonraki Ekspres Entry çekilişinde seçilecek havuzun tepesine çıkarır.

Coronavirüs AINP’deki operasyonları etkiledi. Şimdilik sadece Alberta içindeki adaylar aday gösterilmeye davet ediliyor.

Adayların eyaletin ekonomik kalkınma ve çeşitlendirme önceliklerini destekleyen uygun bir meslekte iş tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir.

AINP uygun mesleklerin bir listesini sağlamaz, bunun yerine dikkate almayacakları mesleklerin bir listesini sunar. Uygun olmayan meslekler arasında hükümetin Alberta eyaletindeki yüksek ücretli ve düşük ücretli meslekleri ile Alberta Fırsat Akışı Uygun Olmayan Meslekler listesi yer almaktadır.

Özel koronavirüs önlemleri uygulandığında, AINP artık aday gösterebilmek için adayların aşağıdaki kriterleri karşılamasını gerektiriyor:

  • evden çalışıyor olsalar da şu anda Alberta’da çalışıyor olmak;
  • mevcut işlerinde çalışmalarına izin veren bir çalışma iznine sahip olmak;
  • tam zamanlı, ücretli, il asgari ücretini karşılayan, İşgücü Piyasası Etki Değerlendirmesi (LMIA) gereksinimlerini aşan bir işe sahip olmak ; ve uygun bir meslekte çalışmaları gerekir.

Koronavirüs pandemisinden önce tam zamanlı çalışan ve lisans koşullarını yerine getiremeyen, düzenli bir meslekte çalışan adayların başvuruları 60 takvim günü bekletilir.

Adayların eyalette yakın bir geçmişe sahip olmaları durumunda, başvuruları bir sonraki duyuruya kadar işleme alınmayacaktır.

Bu yıl, Alberta Ekspres Entry adaylarına 1.785 davet etti. 2019 yılında Alberta Express Entry programında 6.884 davet aldı. Alberta’nın 2020 için eyalet adaylığı tahsisleri henüz serbest bırakılmadı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*