Halifax Şehri

Halifax şehri, Kanada’nın en merak edilen ve ziyaret edilen şehirleri arasında yer almaktadır. Özellikle öğrenciler ve göçmen adayları tarafından tercih edilen şehirler arasında yer almaktadır.

Nova Scotia eyalerinin başkenti olan Halifax hakkında merak edilen soruların yanıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 Halifax Nerede ?

Atlas okyanusu kıyısında bulunan Halifax, Nova Scotia eyaletinin başkentidir. Aynı zamanda bulunduğu konumda dolayı oldukça ılıman bir iklime sahiptir.

Halifax İklimi

Şehrin iklimini büyük oranda kıyısı olan Atlas Okyanusu’ndan etkilenmektedir. Halifax birçok Orta Kanada şehrinde göre ılıman ilime sahiptir. Şehir genel olarak; sıcaklıklar (önemli istisnalar bulunmakla birlikte) iç kesimlerde -15 °C ile 35 °C arasında değişirken, denizelliğin de etikisiyle kıyılar daha yumuşak kışlara ve daha serin yazlara sahiptir.

Kanada Halifax’ın Ekonomisi Nasıldır ?

Halifax’ın Nova Scotia eyaletinin başkenti olması dolayısıyla hükümet ve devlet kurumlarının, Kanada Ulusal Savunma Dairesi (Department of National Defense) ve Halifax Limanı’nın (Port of Halifax) yanında önemli özel sektör kurumlarının şehirde yoğunlaşması sonucunda Kanada’nın en popüler şehirleri arasında yer almasını sağlamıştır.

Bölgesel Belediyenin kırsal alanlarında tarım, balıkçılık, madencilik, ormancılık ve doğal gaz çıkartımı en önemli kaynak kullanan iktisadi sektörlerdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*