Kanada 2020’de 100.000 Ekspres Giriş davetiyesini aşacak mı?

Kanada’nın 2020 yılının toplamında 100.000’den fazla kişiyi davet edip, etmeyeceği büyük merak konusu oldu.

COVID-19’un Kanada’da ve dünya genelinde sahip olduğu olumsuz etki göz önüne alındığında bu soru dikkat çekici olurdu.

Kanada’nın Mart 2020’de seyahat kısıtlamaları getirmesinden önce, göçmenlik bakanı Marco Mendicino, ülkenin 2020’de 341.000 yeni kalıcı ikamet kabulü yapacağını duyurmuştu.

Bu da ilginizi çekebilir: Sizin İçin En Uygun Kanada Göçmenlik Programları

Aslında, Kanada Göçmenlik Seviyesi Planı 2020-2022, Ekspres Giriş aracılığıyla 91.800 göçmeni Kanada’ya kabul etmeyi hedefledi.

Express Entry , IRCC tarafından yatırımcı/girişimci göçmenlik uygulamalarını yönetmektedir. Yatırımcı Göçmenler, her yıl Kanada tarafından kabul edilen tüm yeni göçmenlerin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturmaktadır.

Mart ayı ortasında Kanada , ülkeye girişi kısıtlamak anlamına gelen koronavirüsü kontrol altına almak için özel önlemler uygulaması gerektiğini fark etti . Bu, göçmenlik sistemi için önemli bir belirsizliğe neden oldu. Nisan 2020’de, Kanada’nın göç seviyeleri düştü ve hala düşük.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’da Eğitim Sonrası Göçmenlik

Ayrıca, kalıcı ikamet onaylarını (COPR) almış olan pek çok kişi şu anda çeşitli nedenlerle Kanada’ya seyahat edemiyor. Örneğin, bazı kişilerin COPR’lerinin süresi dolmuştur ve Kanada’ya seyahat edemezler. Ayrıca, COPR’larını 18 Mart’tan sonra alan kişilerin şu anda Kanada’ya gelmeleri seyahat kısıtlamaları nedeniyle yasaklandı.

Bununla birlikte, pandeminin başlangıcından bu yana iki haftada bir gerçekleşen devam eden Ekspres Giriş çekilişleri hoş bir sürpriz oldu.

Salgının başlangıcında Express Entry çekilişlerinin geçici olarak duraklatılabileceğine veya daha az davetiye çıkarılacağına dair bir inanç varken, tam tersi gerçekleşti.

Bunun yerine, Kanada ile rekor kıran Express Entry çekilişlerini, pandemi sona erdikten sonra hala yüksek düzeyde göçü karşılamayı planladığını görüyoruz.

Kanada şimdiye kadar bu yıl 82.850 Express Entry ITA yayınladı. Son zamanlarda, çekiliş başına 3,900 ile 4,200 arasında davetiye çıkarıldı.

İşler plana göre giderse, IRCC ayrıca 28 Ekim, 11 Kasım, 25 Kasım, 9 Aralık ve 23 Aralık’ta Ekspres Giriş çekilişleri gerçekleştirecek.

IRCC, 2020’de kalan beş Express Entry çekilişinin her birinde 3.900 adayı davet ederse, bu yılın sonuna kadar toplam 102.350 davetiye çıkaracaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*