Kanada Göç Bakanlığı Pandemi Sonrasını Planlıyor

 Cuma günü yaptıkları toplantı sonrasında Kanada federal ve eyalet göçmen bakanları, COVID-19 salgını sonrasında göçmenleri ekonomik iyileşmeyi destekleyeceğini belirttiler. 

 Kanada Göçmenlik Bakanları, gerçekleştirilen toplantı sonrasında pandemi sonrasında daha fazla göçmen adayını davet edeceğini duyurdular. Kanada’daki göçmenlerin ekonomik büyümesinde büyük rol sahibi olduğunu söylediler.

Göçten sorumlu bakanlar, koronavirüsün Kanada göç sistemi üzerindeki etkilerini görüşmek üzere geçen Cuma günü 24 Temmuz’da online görüşmede bir araya geldiler.

Kanada’nın on eyaleti ve üç bölgesi vardır. Nunavut dışındaki her eyalet ve bölgenin federal hükümetle ikili bir anlaşması vardır. İkili anlaşmalar, eyaletlerin ve bölgelerin ekonomik sınıf göçmenleri ağırlamak için kendi göç programlarını kullanmalarını sağlar.

Bu anlaşmalara ek olarak, iki hükümet düzeyi, göçle ilgili güncel konuları tartışmak ve geleceği planlamak için en sonuncusu gibi düzenli toplantılara sahiptir. Cuma günü bakanlar “güçlü bir göç sistemi” ile ilerlemeyi kabul ettiler.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*