Kanada’da Bina İnşaatları %45,9 Düştü

Kanada İstatistik Bürosu tarafından yayımlanan rapora göre, 2020 yılının Nisan ayında Kanada’da bina inşaatlarına yapılan yatırım, bir önceki aya göre %45,9 düşüş göstererek 8,4 milyar $ oldu. Bundan önceki en büyük düşüş %3,9 ile 2017 yılının Ağustos ayında gerçekleşmişti

Korona virüsü salgınını yavaşlatmak için toplumsal birçok karar alındı. Bu önlemler doğrultusunda birçok şantiyede inşaatın yavaşlaması veya durmasına sebep oldu.

Konut dışı bina inşaatlarına yapılan yatırım %38,8, konut inşaatına yönelik yatırımlar da %49,2 ile rekor seviyede düşüş gösterdi. Bütün eyalet ve bölgelerde yatırımlar azaldı ve en çok düşüş kaydedilen eyaletler 3,2 milyar $ ile Ontario ve 2,5 milyar $ ile Quebec oldu.

Nisan ayında konut dışı bina inşaatlarına yapılan yatırım, önceki aya kıyasla %38,8 düşüşle 3 milyar $ oldu. Bu sırada, Ontario ve Quebec’teki konut dışı bina inşaatları büyük oranda kapatılmışken, diğer eyalet ve bölgeler sıkı sağlık önlemleri altında çalışmaya devam etti. Bunun sonucunda %1,6 artışla Manitoba, %1,3 artışla Saskatchewan ve %0,9 artışla British Columbia dahil olmak üzere beş eyalet makul seviyede kazanç kaydetti. British Columbia’nın Nisan ayındaki yükselişi, üst üste beş ay aylık düşüşten sonra geldi.

>Konut dışı bina inşaatlarına yapılan yatırım %49,4 ile en büyük düşüş oranını kaydederken, eyalet bazında en büyük kayıplar 905,3 milyon $ ile Ontario’nun ve 522,8 milyon $ ile Quebec’in oldu. Bu süreçte kar eden eyaletler yalnızca Saskatchewan, Nova Scotia and British Columbia oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*