Kanada’da Cadılar Bayramı, COVID-19’a rağmen gerçekleşecek

Kanada’da Covid19’a karşın cadılar bayramı gerçekleştirilecek. Kanadalıların tatilde fiziksel mesafeyi korumaları, maske takmaları ve ellerini yıkamaları konusunda uyarıldı.

Ülkenin üst düzey sağlık yetkilileri, fiziksel mesafenin, maske takmanın ve ellerin yıkanmasının gözetilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’daki Özel Günler

Kanada’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu gibi, Cadılar Bayramı, ürpertici kostümler giymiş çocuk ordularını, şeker ve bağ kurmak için bir araya getiriyor. Ancak ebeveynler için Cadılar Bayramı bu yıl gerçekten göz korkutucu bir durum.

Tüm bunlar, ülkedeki koronavirüs vakalarının sayısının artması nedeniyle. Kanada’da Pazartesi günü 975 yeni vaka görüldü ve başbakan geçen hafta ülkenin ikinci bir hastalık salgınına karşı mücadelesinde “dönüm noktasında” olduğu konusunda uyardı.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’nın Kültürel Özellikleri

Kanada’nın baş sağlık görevlisi yardımcısı Howard Nju, Salı günü bir basın toplantısında “Yapabiliriz, şeker vermek ve almak güvenlidir ”dedi.

“İnsanlar bir hokey sopasının sonunda hediyeler dağıtırken gerçekten ilginç fikirler var. Aslında, insanların şekerleme kasesine dalmamaları için ikramları önceden paketlemek önemlidir ”diye ekliyor Dr. Teresa Tam .

Sağlık Bakanlığı’nın web sitesinde çocuklara küçük şişelerde el dezenfektanı sağlamak gibi ek bilgilerin yayınlanacağını söyledi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*