Kanada’da eğitim alacaklar

Türkiye ve dünyada eğitim kurumları arasında işbirlikleri her geçen gün artıyor. Türkiye’de de özel bir eğitim kurumu, Kanada-Nova Scotia Eyaleti Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği uluslararası işbirliği ile öğrencilerine Kanada’da eğitim fırsatı sunuyor.

Yurtdışında eğitim artık sadece üniversitede değil, ortaöğretim öğrencileri için de bir hedef. Okullar da bunun için yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla işbirliği yapıyor. Eyüboğlu Eğitim Kurumları ile Kanada-Nova Scotia Eyaleti Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen uluslararası eğitim protokolü, Kanada Başkonsolosu Andrew Smith ile Dr. Rüstem Eyüboğlu arasında törenle imzalandı. Törende Eyüboğlu Eğitim Kurumları yöneticileri de yer aldı. Bu işbirliği ile Eyüboğlu öğrencileri, eğitimde dünyada önemli bir yeri olan Kanada’da eğitim alabilecek. Programdan ilk etapta Eyüboğlu Ortaokulları 8’inci sınıf, Eyüboğlu Koleji Hazırlık ve 9’uncu sınıf öğrencileri yararlanabilecek.

 

İmza töreninde konuşan Eyüboğlu Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Rüstem Eyüboğlu, bu protokole imza atmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Eyüboğlu, “Öğrencilerimize gelişmiş dünya ülkelerinin eğitim fırsatlarını sunuyor olmanın ülkem ve öğrencilerimiz adına mutluluğunu, gururunu yaşıyorum” dedi.

 

Kanada Başkonsolosu Andrew Smith ise, Eyüboğlu ve Kanada makamlarının eğitim felsefesi ve eğitim konusundaki hedeflere ortak bakış açısından yola çıkarak imzalanan bu protokolün, uzun süreli bir işbirliğine olanak tanıyacak olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Program mayısta başlıyor

 

Başlangıçta bir ay olarak planlanan eğitim programına katılmak isteyen öğrenciler, Eyüboğlu Eğitim Kurumları ve Kanada makamlarınca hazırlanacak yazılı ve sözlü seçme sınavının ardından, mayısın haftası ile haziranda Nova-Scotia eyaletinde, yaş gruplarına uygun ortaokul-lise sınıflarında öğrenim görecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*