Kanada’da mesleki eğitim al,çalış ve İngilizce öğren

Kanada Devleti Mesleki eğitim alanlara çalışma izni vermeye başladı !

Kanada’nın en revaçta olan programlarından birisi Work&Study idi. Work&Study programının en büyük cazibesi; öğrencinin İngilizce eğitimini staj sayesinde pratik bir ortamda kullanmasını sağlayıp kendine güven kazandırması ve aynı zamanda bunu yaparken, eğitim süresine bağlı olarak kazanç sağlamasına da destek olmaktı.

Maalesef Kanada Devleti bunu değiştirdi ve belirli seviyede İngilizcesi olan öğrencilere mesleki eğitim ve sonrasında iş deneyimi sağlayarak programda değişikliğe 1 Eylül 2014 tarihi itibari ile gitti.

Yeni Work&Study programının işleyişi; Öğrencinin, mesleki deneyim kazanmak  için 12 aylık bir dönemi var ise, ilk etapta bunun 6 aylık kısmını  İngilizce seviyesi orta ve ileri düzeyde ise kendi alanında bir diploma programı yapmak için kullanabilir. Ardından 6 aylık dönemde kendi alanında veya genel işlerde çalışarak ücret alması sağlanır. Bu şekilde öğrenci bir yıllık eğitimini çok daha uygun fiyata getirmiş olur.

Buna ek olarak öğrencinin başlangıçtaki İngilizce seviyesi çalışmasına müsaade edecek durumda ise, yarı zamanlı olarak İngilizce eğitimi alıp yarı zamanlı çalışmasını da sağlar.

Programa kimler katılabilir: 18  yaşın üzerinde olma şartı aranmaktadır.

Program süreleri:

6 ay + 6 ay: 6 ay mesleki eğitimi alıp ardından 6 ay çalışmanızı sağlar. İngilizce seviyeniz başlangıç- orta seviyesinde ise seçebilirsiniz veya İngilizce seviyeniz orta – ileri seviyesinde ise Marketing ( Pazarlama) , Turizm, Uluslarası Ticaret gibi alanlarda sertifika programı yaparak diploma edinmenizi de sağlar.

Work&Study programını 9 ay + 9 ay veya 12 ay + 12 ay şeklinde yapmanız da mümkündür.

Özellikle İT, turizm, marketing, işletme, otelcilik, mühendislik alanlarında eğitim almış öğrencilere tavsiye ediyorum.

Work&Study programının sonunda kazanmış olduğunuz avantajları gözden geçirelim:

  1. İngilizcenizi çalışarak kendi mesleki alanınızda veya hizmet sektöründe geliştirmenizi sağlar.
  2. İngilizce seviyenizi ilerletir.
  3. Günlük hayatın dışında iş alanında da kullanmanızı sağladığı için kendinize olan özgüveninizi arttırır.
  4. Sertifikalı bir eğitim almayı seçtiyseniz mesleki alanda sertifika almanızı da sağlar.
  5. Kanada’da çok daha düşük fiyata, çok daha uzun süre kalmanızı sağlar.
  6. Özellikle üç ay ve üzeri olan program seçenekleri maaşlı staj yapmanızı sağladığı için belki ilk defa kendi paranızı kendinizin kazanma mutluluğunu yaşarsınız.

Bir dahaki yazımızda program ücretleri, program çeşitleri ve kazanacağınız miktar hakkında bilgi vereceğiz.

Ayrıntılı Bilgiye ulaşmak için http://www.kanadakulturmerkezi.com yada  benimle turkan@kanadakulturmerkezi.com eposta adresinden benimle iletişime geçebilirsiniz.

Türkan İBİŞ  

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*