Marc Bieler, McGill Üniversitesine 15 milyon dolarlık bağışta bulundu

Başarılı bir tarım-gıda girişimcisi olarak kariyeri, sığır yetiştiriciliği, elma yetiştiriciliği, akçaağaç şurubu üretimi ve Fransız üzüm bağları gibi çok çeşitli sektörleri kapsayan ve neredeyse tek başına Quebec’in kızılcık endüstrisini en büyük ve en saygınlardan birine inşa eden bir adam olarak Dünyada, Marc Bieler , DipAgr’58, BA’64, her zaman toprağa derin bir bağlılığa ve doğal çevreye derin bir saygı duymuştur.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’da Tarım Eğitimi

Şimdi, McGill Çevre Okulu’nda disiplinler arası öğretim, araştırma ve deneyimsel öğrenme kapasitesi oluşturmak için McGill Üniversitesi’ne 15 milyon dolarlık dönüm noktası niteliğinde bir hediye vererek tüm gezegen için çevresel araştırmalara ve burslara yardımcı olmayı hedefliyor .

Hediye, McGill üniversitesi için geleceğe düzenli bir kaynak akışı sağlamak için ilk nakit yatırımın yanı sıra kendisinden ve mirasından gelecek 25 yıl için gelecek taahhütlerinden oluşuyor.

Bu büyük hediye için: “Ben McGill üniversitesi adına  teşekkür etmek istiyorum. Marc ve Marie BIELER bu müstesna hediye için ve onların sürekli destekledikleri için.” hediyeyi takdir eden McGill, okulun Bieler Çevre Okulu olarak yeniden adlandırıldığını da duyurdu.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’da Çalışarak Üniversite Eğitimi

Suzanne Fortier, “Çevresel sürdürülebilirlik, çağımızın en büyük zorluklarından biridir ve McGill’in öğrencileri, araştırmacıları ve yöneticileri bu zorluğun çeşitli yaklaşımlardan ele alınmasında lider bir rol oynamaya kararlıdır. Bu büyük armağanla, Bieler Çevre Okulu iyi olacak yeni bilgileri, dünyamız üzerinde gelecek nesiller için gerçek ve kalıcı bir etkiye sahip olacak çözümlere dönüştürmek için konumlandırıldı.”

Hediye, McGill’in Macdonald Kampüsü mezunlarından bugüne kadarki en büyük hediyedir ve aşağıdaki üç sütun etrafında inşa edilen girişimleri ve projeleri destekleyerek anında ve uzun vadeli etki sağlayacaktır:

  • Öğrenciler ve akademik programlama, işbirliğine dayalı çevre araştırmalarıyla uğraşan doktora öğrencilerinin işe alınması ve desteklenmesi, yeni bir yüksek lisans programının geliştirilmesi ve değişimi yönlendiren ve Okul ağını genişleten bir çevre liderleri ağı oluşturacak fakülteler arası bir araştırma girişimi dahil olmak üzere Üniversitenin ötesindedir.
  • Özellikle birimler, bölümler ve fakülteler arasındaki işbirliğine dayandıkları yerlerde, yenilikçi araştırmalar için finansman sağlayarak kritik çevresel sorunları ele almak için disiplinler arası araştırma; çevre sorunları ile ilgili özel etkinlikler ve sempozyumlar; misafir akademisyenler ve uluslararası ortaklıkların kurulmasını sağlar.
  • Lisans ve lisansüstü öğrenciler için staj ve hareketlilik ödüllerinin oluşturulması yoluyla katılım ve deneyimsel öğrenme; sınıf dışında öğrenim ve bilgi paylaşımının teşvik edilmesi ve diğer sosyal yardım girişimleri sağlar.

Ziraat ve Çevre Bilimleri, Sanat, Mühendislik, Hukuk ve Fen Fakülteleri arasında ortak bir girişim olan Bieler Çevre Okulu, ortak atanan 18 öğretim üyesi ve bu ve diğer fakültelerde bulunan 53 yardımcı üyeden oluşmaktadır. Çeşitli akademik ilgi alanları, okulun karmaşık ve birbiriyle ilişkili çevre sorunlarının incelenmesine tamamen entegre bir yaklaşım benimsemesine olanak tanır. Disiplinler arası diyalog, tartışma ve münazara yoluyla öğrenciler, gezegenimize yönelik tehditlerin altında yatan çoklu perspektifleri fark etmeye başlarlar.

Bieler Okulu Direktörü Frédéric Fabry, ” Kariyeri onu toprağa bağlayan biri olarak, Bay Bieler, karşılaştığımız çevresel tehlikelere çözüm bulmamız gerektiğini anlıyor ve McGill’in bunu yapacak uzmanlığa sahip olduğundan emin ,” dedi Bieler Okulu Müdürü Frédéric Fabry Çevre. “Bu büyük yatırım sayesinde, öğretim, araştırma ve nihayetinde hem yerel hem de küresel düzeyde etkimizi büyütebileceğiz.” açıklmasında bulundu.

Çevre ve İklim Değişikliğiyle Mücadele Bakanı ve Laval Bölgesinden Sorumlu Bakan Benoit Charette , Québec’in yeni yeşil ekonomisini inşa etmede araştırmanın önemini vurguladı. “Araştırma, özellikle dünyaya açık, disiplinler arası bir bakış açısıyla yürütüldüğünde, çevrenin korunması ve iklim değişikliği ile mücadele için sayısız uygulanabilir çözümün kaynağıdır. Québec Hükümeti adına Marc Bieler’i başarılarından dolayı tebrik etmek istiyorum. ve McGill Üniversitesi’nde araştırmaya güçlü bağlılık . Vizyonunun bir sonucu olarak, Bieler Çevre Okulu, daha yeşil, daha müreffeh ve daha gururlu bir Québec’e derinden katkıda bulunacak! ”

Federal Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Jonathan Wilkinson, “Değişen iklimimizle ilgili zor ve karmaşık soruları ele alan Kanadalı araştırmacılar, eylemlerimizi bilgilendirmek ve daha temiz bir geleceğe giden yolu çizmek için çok önemli bir rol oynuyor. McGill mezunu Marc Bieler’i tebrik ederim. McGill Üniversitesi için araştırmayı teşvik etmeye, yeniliği teşvik etmeye ve bilim insanlarını gelecek nesiller için önemli bir araştırma mirası bırakmaya teşvik etmeye yardımcı olacak bu önemli bağıştır.” dedi.

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*