Ottawa ve Toronto, koronavirüs nedeniyle sinema ve yemek salonlarını kısıtladı

Koronavirüsün yayılması nedeniyle getirilen kısıtlamalar Kanada’nın Ottawa ve Toronto kentlerinin yanı sıra Ontario’nun Peel bölgesinde de sıkılaştırılacak. Yetkililer en az 18 gün boyunca spor salonlarını, tiyatroları, sinemaları ve kumarhaneleri yasaklayacak.

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada Kültürel Özellikleri

CBC kanalına göre Ontario yetkilileri tarafından açıklanan yeni tedbirler, yerel saatle 10 Eylül’de yürürlüğü girdi. Ziyaretçilerin maskeleri çıkarmasını gerektirmesi halinde kapalı yemek salonlarının yanı sıra güzellik ve sağlık hizmetleri de yasaklanacaktır.

Ontario başbakanı: “Yeni kısıtlamalardan etkilenen işletmeler 300 milyon dolarlık destek alacak. En iyi zamanların henüz gelmediği kurumlar için nasıl bir şey olduğunu biliyorum. İlk günden beri sizin için savaşıyorum ve savaşmaya devam edeceğim ” açıklamasını yaptı. 

Bu da ilginizi çekebilir: Kanada’da Yaşam Koşulları

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre Kanada’da 180.625 kişide Coronavirüs tespit edildi. Toplamda, 36,7 milyon kişide COVID-19 tespit edildi, 1 milyondan fazla kişi öldü.Vaka sayısının tekrar tekrar artması, büyük şehirlerde – özellikle Madrid ve banliyölerinde , şehirlere giriş ve çıkış için kurallar getirildi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*