Quebec Deneyim Programı: Değişiklikler Yürürlüğe Girdi

Daha önce ilan edilen PEQ yenilikleri, uluslararası öğrencileri ve geçici yabancı işçilerin başvurularını etkileyen değişiklikler yürürlüğe girdi.

9 Temmuz’da eyalet hükumeti tarafından başlatılan Quebec Deneyim Programı (veya PEQ) için değişiklikler 22 Temmuz’da yürürlüğe girdi.

2010 yılında başlatılan PEQ, geçici yabancı işçiler ve Quebec’te ikamet eden uluslararası öğrenciler için kalıcı bir ikamet izni veren popüler bir göçmenlik programıdır.

Temmuz’da Quebec’in göçmen bakanı, gelecekteki başvuru sahiplerinin PEQ’ya başvurmadan önce ihtiyaç duydukları iş deneyiminin uzunluğunun önümüzdeki haftalarda uygulanacağını duyurdu.

22 Temmuz itibariyle, geçici yabancı işçilerin PEQ kriterlerini karşılamak için başvurularının sunulmasından önceki 36 ay içinde 24 ay boyunca tam zamanlı çalışmış olmaları gerekecektir.

Yeni kurallar, uluslararası öğrenciler için Quebec iş deneyimi gereksinimini de içermektedir. Quebec’te üniversite derecesi veya Quebec üniversite eğitimi diploması alan öğrenciler, Ulusal Mesleki Sınıflandırma (NOC) 0, A ve B kodlarına giren işlerde 12 aylık Quebec iş deneyimi gerektirir.

Quebec mesleki eğitim diploması (DEP) alan öğrencilerin NOC 0, A, B ve C düzeyinde işlerde 18 aylık Quebec iş tecrübesine sahip olmaları gerekecektir. C düzeyi işlerde çalışan öğrenciler, yalnızca iş deneyimleri Quebec’teki eğitim programlarıyla ilgili ise yeni PEQ kuralları uyarınca seçilebilirler.

Bir eğitim programında zorunlu bir staj sırasında edinilen iş deneyimi de en fazla üç aya kadar sayılacaktır.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*