Türk kahvesi Kanada Turunda

“Turkish Coffe Truck-Gezici Türk Kahvesi” projesiyle Amerika ve Avrupa’yı gezen Türk kahvesi, şimdi de Kanadalıların beğenisine sunuldu. 

Kendilerini “Türk kahvesi sevdalısı” olarak adlandıran gönüllüler tarafından tasarlanan “Gezici Türk Kahvesi” kamyonu, Kanada’nın başkenti Toronto’daTürk kahvesini ve Türk kahve kültürünü tanıttı.

Projenin direktörü Gizem Şalcıgil White, ziyaret edilen tüm ülkelerde olduğu gibi Kanada’da da yoğun ilgi gördüklerini, dostluk ve kültür diplomasisi projelerini uzun vadede bir dünya turuna dönüştürmek istediklerini söyledi.

White, Kanada’dan önce ABD’nin 5 kentinde ve Hollanda, Belçika ve Fransa’da Türk kahvesini tanıtan turlar düzenlediklerini hatırlatarak, “Türk kahvesi kültürünün yabancı toplumların hayatlarına kattığı değeri fark ettirebilmeyi ve bu önemli kültürel mirasımızın İstanbul’a gelişinin 500’üncü yıl dönümü olan 2017’ye kadar yurt dışında etkili tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Amacımız kahvenin nasıl Türklere özgü bir marka yarattığının altını çizmek.” diye konuştu.

Toronto Türk Kültür Müşavirliğinin de katkısıyla Kanadalılara Türk kahvesi tanıtımı yaptıklarını belirten White, şunları kaydetti:

“Kanadalılara bir kahve ziyafeti yaşattık. #TurkishCoffeeTO mesajıyla tur boyunca Kanadalılara geleneksel Türk kahvesi ve şekerleme tanıtım grubu tarafından, özel hazırlanan Türk lokumlarını ikram ettik, gönüllüler ayrıca ziyaretçilere çeşitli Türkiye tanıtım broşürleri de dağıttı.”

Kanada Vizesi Hakkında Bilgi Almak İçin Lütfen Aşağıdaki Siteyi Ziyaret Ediniz

kanadakulturmerkezi.com/kanada-vizesi.html

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*