2 Temmuzdan Sonra TTC’de Maske Takmak Zorunlu Olacak

 TORONTO – Toronto Transit Komisyonu yönetim kurulu 2 Temmuz’dan itibaren tüm müşteriler için yüz kaplamalarını zorunlu hale getirmek üzere Çarşamba günü oy kullandı.

 TTC, iki yaşın altındaki çocuklar ve tıbbi kaygıları olan veya yüzünü kaplayamayan veya çıkaramayanlar için muafiyetler yapılacağını söyledi.

Ancak transit ajans, yaptığı açıklamada, Mayıs ortasındaki uygulamayı tavsiye etmeye başladığından beri yüz kaplamaları giyen binicilerin sayısında bir artış görüldüğünü söyledi.

TTC, 29 Haziran’dan itibaren bir milyon maskeyi dağıtmak için kentin yoksulluğu azaltma bürosuyla ortaklık yapacağını söyledi.

Toronto Belediye Başkanı John Tory, COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmak için halk sağlığı tavsiyesine dayandığını söylediği kararı desteklediğini söyledi.

Tory, “Bu kural 2 Temmuz’a kadar yürürlüğe girmese de, TTC’yi kullanan herkesi, diğer sürücülerinin korunmasına ve saygı duyulmasına yardımcı olmak için bir yüz giydiğinden emin olmak için teşvik ediyorum.” Dedi.

TTC, her gün birden fazla araç ve istasyon temizliği yapmak ve metro istasyonlarını el dezenfektanı dağıtıcılarıyla donatmak da dahil olmak üzere COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmak için başka adımlar attığını söyledi.

Kurul, fiziksel bir kalkanın arkasında veya halka açık olmayan alanlarda çalışan TTC çalışanlarının da maske kuralından muaf olduğunu söyledi.

Ajanstan yapılan açıklamada, sıkı yaptırımın gerekli olacağına inanmadığı, ancak uyum oranlarının izleneceği belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*