Kanada video oyun endüstrisindeki çalışma izni seçenekleri

Film, TV ve video oyunu prodüksiyonu, COVID ile ilgili kısıtlamasından itibaren farklı alanlarda çalışanlara iş olanağı sunmaya başladı. 

 Video oyun prodüksiyonunun yanı sıra film ve TV prodüksiyonu, COVID-19 kapanmalarının ışığında 2020’de gelirde büyük bir düşüş gördü. Ancak, yeniden açılmasından bu yana, bu endüstriler gelişiyor.

Video oyunları için yazılım, seslendirme ve video grafiği ile film ve TV prodüksiyonu, sağlık ve güvenlik önlemleri yürürlükte kaldığı sürece çalışmaya devam edebilir. Bu endüstrilerdeki çalışanlar, fiziksel mesafeyi korumanın ve güvenlik prosedürlerini olabildiğince takip etmenin önemini biliyor. Bu, COVID-19 vakalarının operasyonlarının bir sonucu olarak artmamasını sağlamak içindir, bu da daha fazla karantinayı tetikleyebilir.

Buna ek olarak, film ve TV endüstrisi de son derece iyi gidiyor.

Halle Berry’nin oynadığı ve Roland Emmerlich’in yönettiği Moonfall da dahil olmak üzere birçok yapım devam ediyor. Film ve TV endüstrilerinin 2021 boyunca patlama yapması bekleniyor .

Video oyunu çalışanları çalışmak için Kanada’ya nasıl gelebilir?

Kanada video oyun sektöründe çalışmak isteyen yetenekli bireyler, tercih edilmek için belli özelliklere sahip olabilirler.

Düzenli çalışabileceğiniz bir iş teklifiniz varsa, Kanadalı işvereninizin tarafsız veya pozitif bir İşgücü Piyasası Etki Değerlendirmesi (LMIA) alması gerekecektir. Bu, işin görevlerini yerine getirebilecek bir Kanada vatandaşı veya daimi ikametgah olmadığını gösterir. Bununla birlikte, bazı meslekler LMIA gerektirmeyebilir.

İş teklifi Quebec’teyse, ayrıca Certificat d’acceptation du Québec (CAQ) almanız gerekecektir . Quebec’in göçmenlik bakanlığı tarafından verilen bu belge, geçici olarak Quebec’te çalışmanıza izin verecektir.

İşveren daha sonra size LMIA mektubunun bir kopyasını ve bir iş teklifi mektubunu sağlayacaktır. Bu iki mektup Kanada Göçmenlik Mültecileri ve Vatandaşlıktan (IRCC) çalışma izni için başvurduğunuzda gerekli olacaktır .

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*