B.C., ziyaretçilerdeki ‘önemli’ artış nedeniyle Kanada-ABD sınırında Barış Kemeri Parkı’nı kapattı

Washington eyaleti ile 49. parselindeki bir British Columbia parkı kapatılacak çünkü sınır ötesi bir buluşma noktası olarak kullanan ziyaretçilerden bunalmış durumda

Hükümet, Peace Arch Provincial Park’ın, ziyaretçi hacminin yoğun bir yaz gününde sayılan sayının neredeyse iki katına ulaşmasından sonra kamu güvenliği ve yoğun ziyaretçi endişelerini gidermek için Perşembe akşamı kapatılması planlandığını söyledi.

Çevre Bakanı George Heyman yaptığı açıklamada, “Barış Kemeri Parkı’ndaki ziyaretçilerin önemli ölçüde artması yönetilemez hale geldi ve çevre topluluklar için kamu güvenliği ve salgın riskini arttırdığını söyledi.

BC Parks, RCMP’ye, sınır yetkililerine ve yerel topluluklara danıştığını söyledi.

Ziyaretçilerin sayısını yönetmek için, örneğin devriye devriyelerinin arttırılması, kalıcı bir kapı kurulması ve saatlerin azaltılması gibi çeşitli tedbirler denendi, ancak parkın sınırın her iki tarafından kullandığı kişi sayısını kontrol etmek için istenilen etkiyi yaratmadı.

Heyman ve BC Parks, sınır ötesi sevdiklerinin temasta kalmaya çalıştıkları zorlukları kabul etmesine karşın, parkı açık tutma risklerinin çok büyüdüğünü vurguladı.

Federal hükümet, Kanada vatandaşlarının veya daimi sakinlerinin yakın aile üyelerinin, COVID-19 belirtileri olmadığı ve varıştan sonraki 14 gün boyunca kendilerini tecrit ettikleri sürece Kanada’ya aile üyeleriyle girmelerine izin veriyor.

Sınırda yaşayan Kimiko Carpoff, parkın Mayıs ayında yeniden açılmasından bu yana ziyaret sayısında bir artış fark ettiğini, ancak kapatma kararına katılmadığını söyledi.

“Ne, sokakta oynamalıyız? Sokakta mı oturuyorsunuz? İnsanlar parkı kullanıyor çünkü bu bir park ”dedi. “Şahsen, parkı kapatmanın çok daha sorunlu olduğunu düşünüyorum. Burası bizim yeşil alanımız ”

İl sağlık memuru Dr. Bonnie Henry, parkın COVID-19 nedeniyle değil, çektiği insan sayısıyla ilgili endişeler nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.

Karar halk sağlığıyla ilgili olmasa da Henry, pandemi nedeniyle sınır kapılarındaki kısıtlamaların insanların park yoluyla aile ve arkadaşlarla bağlantı kurmasına neden olduğunu söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*