Kanada’da Çalışma İzni

Kanada Hükümeti her yıl çeşitli alanlarda bulunan işçi açıklarını kapatmak için on binlerce işçiyi ülkeye almaktadır. Bu yol ile Kanada ülkesinde eğitim görmemiş olan kişilerin mesleki bilgileri ve iş tecrübeleri ile Kanada’nın iş gücünü güçlendirmesi düşünülmüştür. Geçici bir süre için ülkeye kabul edilen kişiler işlerinde bu süre içerisinde çalışabilirler. Kanada ülkesinde iş yapabilmek için birçok çalışma izni mevcuttur.

İşveren Odaklı Kanada Çalışma İzni

Kanada’da iş yapan firmalardan iş teklifi alarak edinebileceğiniz bir izindir. Süresi uzatılabilen bu çalışma izninin normal geçerlilik süresi en fazla dört senedir. Bu süre sonunda kişi Kanada’dan çıkmak zorunda kalmaktadır. Tekrar dönebilmesi için iki sene boyunca ülke dışında kalması gerekmektedir. Bu çalışma izni sadece ülkede bulunan işverenlerden elde edilebilir.  Kanada’da bir firma için çalışan kişi firmasını değiştirmek istediğinde yeni bir çalışma izni almak zorundadır.

Açık Kanada Çalışma İzni

Kanada’da sahip olduğunuz statülere göre alabileceğiniz bir izindir. Geçerlilik süresi Kanada’da hangi konumda bulunuyorsanız ona göre değişebilir. Bu izin sayesinde işveren bulduğunuz takdirde istediğiniz herhangi bir yerde çalışabilirsiniz. Bu çalışma iznine sahip olmak için ülkede eğitim veya çalışma iznine sahip olan bir ailenin üyesi olmanız ya da Kanada’da göçmenlik başvurusu bulunan kişilerin aile üyesi olmanız gerekmektedir.

Eğitim Sonrası Kanada Çalışma İzni

Kanada kriterlerine uyan herhangi bir eğitim kurumunda sekiz ay eğitim gördükten sonra alabileceğiniz bir izindir. Süresi maksimum üç senedir ve uzatılması mümkün değildir.

Staj İçin Kanada Çalışma İzni

Kanada’da bazı eğitim bölgeleri staj yaptırmak ister. Bu izini aldığınız da eğitim için gerekli olan çalışmaları yerine getirebileceksiniz. Uzatılması mümkün olmayan bu izin sadece müfredata uygun yerlerde çalışmaya izin vermektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*