Kanada’da Eğitim ve Çalışma

Kanada’nın en iyi dil okulları tarafından tavsiye edilen Work And Study programı yabancı dilini geliştirmek isteyenler için yoğun talep görüyor.

Work and Travel programının aksine Work and Study programına yeni mezun olmuş kişilerin de katılabiliyor olması kişileri daha da cezbediyor.

Kanada’nın en iyi dil okulları tarafından tavsiye edilen Work And Study programı yabancı dilini geliştirmek isteyenler için yoğun talep görüyor.

Work and Travel programının aksine Work and Study programına yeni mezun olmuş kişilerin de katılabiliyor olması kişileri daha da cezbediyor.

Toprak büyüklüğüne nazaran nüfusunun az olması ve yabancı öğrencilere çalışma imkanı tanınıyor olması bu ülkeyi öğrencilerin gözünde cazip kılıyor.

Bu cazibeyi, Kanada’da çalışma şartlarını, para kazanma oranlarını ve giden öğrencilerin memnuniyetlerini Kanada Kültür Merkezi Müdürü İsmail İnce’ye sorduk…

Merhaba bize kendinizi tanıtır mısınız? 

Ben İsmail İnce; Kanada Kültür Merkezi Müdürü, Eğitim ve Göçmenlik Danışmanı. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nde okuduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık alanında master yaptım.

Eğitimime Kanada’da devam ederek, Göçmenlik Danışmanlığı diploma programını tamamladım. Çalışma hayatına Türkiye’de Garanti Bankası’nda başladım. Sonrasında Kanada’da Via International Eğitim ve Göçmenlik Danışmanlığı firmasında devam ettim.

Halen Kanada Kültür Merkezi Müdürü olarak görev yapmakta olup, evli ve iki çocuk babasıyım.

Work and study programından bahsedelim isterseniz… Bu programa kimler başvurabiliyor?

Bu programların içeriği Kanada’da Dil Eğitimi ve Çalışma Programları olup genelde üniversitede eğitim almaya devam edip ve okumakta olan ya da yeni mezun olmuş kişiler katılabilmektedir.

Porgrama hangi tarihler arasında başvurulabiliyor, ve bu program ne kadar sürüyor?

Başvurulan okullara göre Programa başlama tarihleri esneklik göstermektedir. Genel itibari ile yılın herhangi bir dönemi programa başlanılabilmektedir. Program süre bakımından ayrı ayrı süre seçeneklerine sahiptir.

Örneğin;

1 ay eğitim + 1 ay çalışma
3 ay eğitim + 3 ay çalışma
6 ay çalışma + 6 ay çalışma gibi seçeneklerde maksimum 1 yıl sürmektedir.

Work and Study programı için Kanada’ya gitmek isteyen bir öğrenci konsolosluğa vize başvurusunda bulunduğunda, başvuran öğrencilerde programa özel herhangi bir kriter aranıyor mu? 

Genel olarak dil eğitimi için olan vize şartları buradada geçerlidir. Başvuru kriterlerine baktığımızda öğrencinin Kanada’da kalacağı zaman zarfında masraflarını karşılayacağı düzeyde finansal güce sahip olması ve eğitim geçmişi önemlidir.

Bu programla Kanada’ya giden öğrenciler hangi iş türlerinde çalışabiliyorlar?

Günlük casual işlerde partime veya full time olarak çalışabilirler. Çalışma alanları daha çok servis sektöründedir work and travel işleri gibi. (Oteller, mağazalar, tail köyleri.AVM`ler, kafeler vb işletmelerde çalışılabilinir.Bu işler paid job türünden olup ücrete tabidir. Ancak kişi isterse Kanada’da birinci sınıf işlerde de maaş almadan iş deneyimi elderek çalışma şansına sahiptir. Bu tür işler masa başı işler olup Bankacılık,Sigortacılık,Mühendislik,Bilişim sektörü …vb gibi alanlardır.

Ortalama kazançları ne kadar oluyor?

Maaşlar işveren ve işin özelliğine göre değişmektedir. Kanada’da saat ücreti ortalama olarak en az 7 Kanada Dolarıdır. Dolayısıyla en az maaş ödeyen firma dahi günde 56 Kanada Doları, haftada ise 280 Kanada Doları, Ayda ise 1120 Kanada Doları maaş ödemektedir. Uygulamada öğrenciler ayda ortlama 1200-1800 Dolar arasında yapılan işin niteliğine göre gelir elde edebilir.

Bu program sayesinde öğrencilerin maddi-manevi kazançlarını anlatır mısınız?

Madde madde sıralayacak olursak;
İngilizce öğrenme becerinizi hem okulda hem de gerçek yaşam çerçevesinde geliştirir ve ilerletirsiniz…

  • istediğiniz alanda veya mesleğiniz ile ilgili daha fazla gelişim gösterebilirsiniz.
  • Okul ortamında öğrendiğiniz teknik ve teorik bilgiyi , gerçek iş hayatınızda pratik etme imkanınız olmaktadır.
  • Özel alanlarda genel iş işleyişini daha iyi biliyor olursunuz.
  • Kendinizi ve yeteneklerinizi test etme fırsatını yakalarsınız.
  • Çok güçlü bir yazılı ve sözlü ingilizce kullanıyor hale gelirsiniz.
  • Gelecekteki kariyeriniz için güçlü kontaklar ve ilişkiler elde edersiniz.
  • Okulunuz ve işiniz arasında sağlam bir köprü kurarsınız
  • Kişisel yeteklenizin,değerinizin ve niteliklerinizin bilincine varırsınız.

Son olarak söylemek istedikleriniz…

Sonuç olarak Work and Study (Dil Eğitimi ve Çalışma ) Programları kişilerin ingilizce ve iş deneyimlerini geliştirmeye yönelik programlar olup Üniversite öğrencileri ve yeni mezunları için kişisel gelişimleri açısından gereklilik arz etmektedir.Kanada vizesi almak için merkezimizle iletişime geçilebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*