Neden Kanada’da Eğitim Alınmalıdır

Kanada ile ilgili öncelikle olarak düşünmemiz olan sorunun şu olmalı diye düşünüyorum; Öğrenciler neden Amerika yerine Kanada’yı tercih etmeliler. Kanada’nın avantajları nelerdir?

Eğitim standartları oldukça üst seviyede bulunan Kanada’da, alınan diplomalarında tüm dünyada tanınıyor olması oldukça avantjlı bir durumdur. Bu avantaj Kanada’nın Amerika ile olan rekabetini de arttırmaktadır. Bütün bunların yanı sıra Kanada’da Can Güvenliğinin yüksek oranlarda olması, Kişi başına düşen milli gelirin yüksek olması, Kanada’da Sağlık ve Eğitim Masraflarını Devletin Kendi vatandaşları ve göçmenlik hakkına sahip olanlar için maliyetleri sırtlaması da sayılabilecek diğer sebepler arasında yer almaktadır.

Kanada’nın tercih edilmesindeki diğer avantajlar ise Maliyetlerin %40 oranında daha düşük olması ve yaşam güvenliği açısından Kanada daha güvenli ülke konumundadır. Ayrıca uluslararası Birleşmiş Milletler Örgütü Kanada’yı birçok kez “En İyi Yaşanılabilir Ülke” olarak seçmiştir. Burada asıl dikkat edilmesi gereken nokta budur. Çünki kişisel değerlendirmelerden çok Tüm Dünyanın Kararlarını baz almak zorunda kaldığı En Büyük Örgütlerden biri olan Birleşmiş Milletler Kanada’yı En iyi Ülke olarak Seçmektedir.

İsmail İNCE

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*