Quebec Deneyim Programı başvuruları artık online olarak gönderilebilir

 Kağıt ve evrak başvuruları 26 Ocaktan itibaren kabul edilmeyecek. 

Program de l’expérience québécoise (PEQ veya Quebec Deneyim Programı ) için başvurular, 12 Ocak’tan itibaren Arrima platformu aracılığıyla çevrimiçi olarak sunulabilir. Bu nedenle PEQ Başvuru Sahipleri, başvurularını gönderebilir, gerekli ücretleri ödeyebilir ve platform üzerinden gerekli belgeleri indirebilir.

Quebec, daha önce başvuru sahiplerine, kağıt tabanlı sunumların 25 Ocak 2021’e kadar kullanılabileceği konusunda bilgi vermişti. Bu tarihten sonra, tüm PEQ başvurularının çevrimiçi bir süreç aracılığıyla yapılması zorunlu olacak ve Quebec Göçmenlik Bakanlığı artık hiçbir kağıt başvuruyu kabul etmeyecektir.

Bu değişikliğe uğrayacak tek program bu değil.

Quebec Yabancı Öğrenci Programı’na başvuranlar artık 2020 baharından bu yana başvurularını platform üzerinden sunabiliyor olsalar da, 26 Ocak 2021 itibariyle aynı zorunlu online başvuru sürecine tabi olacaklar.

Ministère de l’Immigration, de la Francisation et de l’Intégration (MIFI) ayrıca, başlatıldıktan sonra üç yeni kalıcı göç pilot projesi kapsamında gerekli belgelerin sunulmasının elektronik olarak yapılması gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki haftalarda, eyaletin sağlık, bilgisayar ve gıda işleme sektörlerindeki işçilere yönelik üç yeni kalıcı göç pilot programı başlatması bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*