Kanada hükümeti yeni göçmenlik önceliklerini açıkladı

Göçmenlik Kanada ekonomisinin ve toplumunun merkezi olmaya devam edecek. 

Bunu, Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından bugün göçmenlik bakanı Marco Mendicino’ya sunduğu yeni ek yetki mektubunda vurgulandı. Yetki mektubu Kanada’nın göçmenlik departmanı için en önemli yön göstericidir.

Kanada başbakanının göçmenlik bakanı ve Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Dairesi’nden (IRCC) hükümetin iktidarda olduğu süre boyunca takip etmesini istediği hedeflerin ana hatlarını çiziyor. Yetki mektubu, IRCC’nin diğer konuların yanı sıra IRCC’nin başvuru işlem sürelerini iyileştirmesi için yeni göçmenlik programları oluşturan Kanada Göçmenlik Seviyeleri Planı gibi temel konuları tanımlar . Yetki mektubunun yayınlanması, Kanada’nın her yıl 400.000’den fazla göçmeni hedeflediğini ve tarihinin en yüksek oranını görecek olan tarihi yeni bir 2021-2023 Göçmenlik Seviyeleri Planını duyurmasından kısa bir süre sonra geldi.

Mektupta şunlara öncelik verildi:

  • Yeni gelenleri ekonomik sınıf göçmenlik akımları yoluyla mültecileri karşılamak için pilot programları genişleterek Kanada’nın ekonomik büyümesini ve COVID sonrası iyileşmeyi desteklemek için karşılamaya devam edin; aile birleşimini hızlandırmak; sektörel ve bölgesel pilot programlar üzerinde çalışmak,
  • Koronavirüs salgını sırasında uzun süreli bakım evlerinde, tıbbi tesislerde sağlık hizmeti vermiş veya diğer temel hizmetleri gerçekleştirmiş kişilere oturum izni sağlamak için önlemler uygulamaya devam edin.
  • Kanadalıların sağlık ve güvenliğini korumak için kabine meslektaşları ile çalışmaya devam etmek, Kanada’nın giriş limanlarını sorumlu ve şefkatle yönetecek.
  • Gelen yabancı işçilere göçmenlik için öncelik verilmesi.
  • COVID-19’a karşı savunmasız çalışanları korumak ve çiftçilik ve gıda işlemede işgücü ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak için İstihdam, İşgücünü Geliştirme için çalışın.
  • Yeni gelenlere Fransızca eğitimi de dahil olmak üzere yerleşim destekleri sağlamak için Kanada’nın eyaletleri ve bölgeleri ile çalışmaya devam edin.

Yeni ek mektup, herhangi bir sürpriz içermiyor ve Kanada hükümetinin iktidarda olduğu süre boyunca izlediği hedefleri açıkça ana hatlarıyla belirtiyor. IRCC’nin izlemeye devam ettiği Aralık 2019 yetki mektubunda belirtilen hedeflere katkıda bulunuyor. Bugünkü yayının altında yatan tema, Kanada’nın salgın sırasında göçmenlik sistemini elinden gelen en iyi şekilde çalıştırmaya devam edeceği ve böylece pandemi geride kaldıktan sonra yeni gelenlerin ekonomik sağlığını desteklemek için becerilerini ve yeteneklerinden yararlanabileceğidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*