Vize Başvurusu Yaparken nelere dikkat edilmelidir.

Vize almak,  hiç kuşkusuz çoğumuzun korktuğu bir durumdur. Ya vize alamazsam ya vize memuru başvurumu ret  ederse. O kadar başvuru için para ödedim ve sonucunda ödediğim paralar boşa giderse… gibi korkular pek çok vatandaşımızın yaşadığı sıkıntılar arasında yer almaktadır. Kanada Vizesi,  Amerika Vizesi İngiltere Vizesi,  Avustralya Vizesi  ve  Shengen vizesi başvuruları Türkiye’den vize almak için yapılan ana başvurulardır.

Vize başvuru değerlendirmelerinde dikkat edilen ana husus Vize başvurusu yapan kişinin sahip olduğu sosyo-ekonomik durumudur. Sosyoekonomik durumu uygun olan kişiler genellikle vize alma konusunda sorun yaşamamaktadırlar. Sosyo-ekonomik olarak  kişinin veya aile fertlerinin mal varlığı ( Ev Arsa Tapusu, Araba Ruhsatı…) ve işinin gücünün olması gibi kriterler Vize Memurunun dikkat ettiği temel  kriterlerdir. Bu sıraladıklarım ana sebepler olup tabiki eklenebilecek pek çok öğe daha bulunmaktadır. Kişinin seyahat geçmişinin olması, öğrenci olması, aile fertlerinden yakın birinin kefil olması, gidilecek yerden davetiye gönderilmesi de elbette kişinin vize almasına yardımcı olacaktır.

Burada dikkat edilecek diğer bir husus ise her ülkenin vize başvurusu esnasında talep ettiği belgeler ve şartların farklı olabileceğidir. Örneğin Avrupa ülkeleri shengen vizesi alırken seyahat sigortası şartı ve  uçak bileti isteyebilmektedir. Halbuki bu durum Amerika ve kanada Vizesi başvurusunda istenmemektedir.

Siz siz olun vize başvurusu yaparken gideceğiniz ülkenin vize başvuru kriterlerini iyice öğrenmeden başvurunuzu kesinlikle yapmayın. Yanlış başvurular telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*