Saskatchewan PNP 502 göçmenlik adayını davet ediyor

SINP, bu ay bir eyalet adaylığına başvurmak için yaklaşık 900 davetiye hazırladı.

Saskatchewan, 21 Ocak’da yeni göçmenlik adayları için davetiye hazırladı.  Express Entry ve Nitelikli Göçmenler davette ön planda tutuldu.  SINP, Saskatchewan’ın eyaletin işgücü piyasasında gerekli becerilere sahip göçmen adaylarını adaylarını kabul edecek.

Seçilmiş mesleklerde iş tecrübesi olan göçmen adaylarına toplam 502 davetiye gönderildi. Express Entry alt kategorisinden toplam 189 davet edildi ve Occupations In-Demand adaylarına 313 davetiye gitti.

Saskatchewan, 79 meslekten birinde iş deneyimi olan adayları davet etti.

SINP, bölgesel işgücü piyasasında başarılı olmak için en fazla potansiyele sahip adayları seçmek için EOI sistemini kullanır. Adayların iş deneyimlerini, eğitimlerini, dil yeteneklerini, yaşlarını ve eyalet ile olan bağlantılarını sunarak Saskatchewan’da bir yaşam inşa etmelerini ister.

Saskatchewan, Uluslararası Nitelikli İşçi Puanları Değerlendirme Tablosuna göre adaylara 100 üzerinden bir puan verir . En yüksek puanı alan adaylara daha sonra Saskatchewan’dan bir eyalet adaylığına başvurmaları için bir davetiye verilir.

Bu çekilişe davet edilmek için, her iki alt kategoriden adayların SINP ile İlgi Beyanı (EOI) profilleri sunması gerekiyordu. Kategoriden bağımsız olarak, davet edilen adayların SINP’nin Niyet Beyanı puan tablosunda en az 77 puan alması gerekiyordu.

2020’nin sonlarında Saskatchewan, İngilizce ve Fransızca konuşabilen kişilere daha fazla EOI puanı vermek için puan sisteminde değişiklikler yaptı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*